Politika

SDA Zenica: Godišnjica formiranja Trećeg korpusa Armije BiH

SDA Zenica: Godišnjica formiranja Trećeg korpusa Armije BiH – Povodom 28. godišnjice formiranja Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine upućujemo iskrene čestitke svim bivšim pripadnicima Trećeg korpusa i pripadnicima Armije RBiH koji su dali nemjerljiv doprinos odbrani nezavisnosti te jačanju i izgradnji Bosne i Hercegovine.

Treći korpus formiran je na današnji dan 1992. godine. Imao je presudnu ulogu u odbrani srednje Bosne, a njegove jedinice svoju hrabrost pokazivale su na ratištima širom Bosne i Hercegovine. Za to je plaćena visoka cijena. Treći korpus dao je 6.343 šehida i poginulih boraca i 8.144 ranjenih. Najvišim ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan” odlikovano je 277 pripadnika, a “Zlatnom policijskom značkom” odlikovana su 42 pripadnika. Dvije brigade – 303. i 317. dobile su kolektivno priznanje “Zlatni ljiljan”.

Odajemo počast, neizmjernu zahvalnost i poštovanje svim veteranima, pripadnicima Trećeg korpusa, a posebno našim šehidima i poginulim borcima koji su dali živote u časnoj borbi za najveće civilizacijske vrijednosti. Proučimo Fatihu za njihove duše i ne zaboravimo žrtvu koju su podnijeli za našu slobodu, nezavisnost i slobodu naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: