Sudske klupe

Kod vozača BMW-a pronađen pištolj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kod vozača BMW-a pronađen pištolj – Dana 23.10.2016. godine, u 19,20 sati, u Zenici, u mjestu Lašva, u okviru pojačanih mjera i radnji sa ciljem pronalaska lica za kojima je raspisana potraga, pronalaska i oduzimanja predmeta iz krivičnih djela, predmeta kao sredstava izvršenja krivičnih djela, oružja, opojnih sredstava i drugih nedozvoljenih predmeta, od strane službenika policije Policijske stanice Centar, prilikom kontrole učesnika u saobraćaju, zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke BMW, registarskih oznaka K49-M-674, kojim je upravljalo lice D.S. iz Gornjeg Vakufa. Shodno članu 25. Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona, izvršena je kontrola i pregled vozila i lica, kojom prilikom je u torbici, koja se nalazila kod vozača, pronađeno vatreno oružje-pištolj marke „Crvena zastava“, kalibra 7,62 mm, u kojem se nalazio okvir napunjen sa osam metaka.

Obzirom da lice D.S. za navedeno oružje nije posjedovalo potrebno odobrenje za nošenje i držanje oružja i municije, isto je lišeno slobode, privedeno i zadržano u službenim prostorijama Policijske stanice Centar gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je sporno oružje oduzeto od strane policijskih službenika.

Policijski službenici su nastavili aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:
–    D.S., rođenog 1982. godine, iz Gornjeg Vakufa,
zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno