Info

Koalicija za zaštitu rijeka BiH: subota u 12h podrška mještanima Kruščice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Koalicija za zaštitu rijeka BiH: subota u 12h podrška mještanima Kruščice – Koalicija za zaštitu rijeka BiH vas poziva da se u subotu 9.9. tačno u podne u što većem broju okupimo zajedno sa hrabrim mještankama i mještanima Kruščice na izletištu Kruščica, nedaleko od Viteza. Mještani Kruščice se već preko mjesec dana mirnim okupljanjem bore protiv izgradnje MHE na istoimenoj rijeci, koja vodom za piće snabdijeva veliki broj građana i građanki Viteza i Zenice i nedavno su bili izloženi policijskom nasilju.

U subotu 9.9. nas domaćini očekuju u velikom broju na svome izletištu gdje će se održati protest solidarnosti, obraćanje učesnicima od strane predstavnika mještana i Koalicije, kao i druženje kraj rijeke Kruščice uz roštilj. Ponesite dobru volju i raspoloženje, te pozovite sve ljude koji istinski podržavaju borbu za očuvanje prirode.

Molimo Vas da nam najavite Vaš dolazak Jeleni ([email protected], 065 779 467), kako bismo znali koliki broj ljudi i vozila da očekujemo. Svi koji imaju namjeru da dođu privatnim vozilima mogu parkirati na samoj lokaciji izletišta gdje ima dovoljno prostora za parking, a svi koji planiraju doći autobusima/kombijima molimo da nam javite kako bismo obezbijedili parking na istoj lokaciji.

Organizovan je besplatan prevoz iz Banjaluke (kontakt Jelena) i iz Fojnice Robert Oroz (063-389-573).
Iz Banjaluke autobus polazi sa Stare autobuske stanice u 8:00h, a povratak iz Kruščice u poslijepodnevnim časovima.

Učesnici trebaju ponijeti: udobnu garderobu (zavisno od vremenskih prilika, a očekuje se sunčan dan sa temperaturom od oko 25oC), deke, podloške za sjedenje, prikladnu obuću, fotoaparat, transparente i slične parole bez uvrijedljivih sadržaja. Na izletištu je moguće organizovati roštilj.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno