Info

Merhamet otvorio humanitarni broj za prikupljanje pomoći Rohinja muslimanima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Merhamet otvorio humanitarni broj za prikupljanje pomoći Rohinja muslimanima – Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za Rohinja muslimane koji doživljavaju egzodus i nasilje u Mijanmaru.

„Merhamet“ je otvorio humanitarni broja telefona 090 292 001. Pozivom na taj broj već od danas možete donirati 3 KM.

Pokrenuta je i procedura otvaranja posebnog računa na koji će građani BiH moći uplatiti pomoć za unesrećene Rohinja muslimane. O broju računa građani BiH će biti naknadno obaviješteni.

Pomoć se može donirati u sjedištu „Merhameta“ u Sarajevu (Bistrik 2), kao i u svim regionalnim i osnovim odborima „Merhameta“ širom Bosne i Hercegovine.
Detaljnije informacije na broj telefona 033/236-527.

– Ne možemo biti nijemi posmatrači strahota kroz koje prolaze Rohinja muslimani. Nije dovoljno samo verbalno izražavanje saosjećanja, nego je potrebna konkretna akcija kako bi se pomoglo tom narodu. „Merhamet“ će za prikupljanju pomoći za Rohinja muslimane animirati svoje organizacione jedinice u našoj zemlji i inostranstvu, naše prijatelje i partnerske organizacije u Bosni i Hercegovoni i širom svijeta. Ubijeđeni smo da će se naša solidarnost još jednom potvrditi i da ćemo, u najskorije vrijeme, naći načina da pomoć dođe do ugroženog naroda u Mijanmaru – izjavio je predsjednik HO „Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić.

Inače, „Merhamet“ je, zajedno sa građanima Bosne i Hercegovine, mnogo puta do sada organizirao humanitarne akcije za prikupanje pomoći za ugroženo stanovništvo u područjima pogođenim katastrofalnim elementarnim nepogodama i kriznim situacijama u svijetu, između ostalog i za stanovništvo Palestine, Somalije, Afganistana, Sirije, Turske, Irana, Japana, Indonezije…

(Vijesti.ba)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno