Sudske klupe

Ko je uhapšena sutkinja Melisa Kovačević: Dovoljno je da priznate krivicu i biće vam oprošteno što ste teško povrijedili policajca, pobjegli…

Ko je uhapšena sutkinja Melisa Kovačević: Dovoljno je da priznate krivicu i biće vam oprošteno što ste teško povrijedili policajca, pobjegli… – Melisa Kovačević, 56-godišnja sutkinja Općinskog suda u Zenici u kojem je vodila krivične predmete, uhapšena je jučer ujutro na radnom mjestu.

Akcija Kameleon i koruptivna krivična djela

Uhapsili su je pripadnici Federalne uprave policije uz asistenciju i tehničku podršku Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, a po nalogu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. Njeno hapšenje je uslijedilo kao rezultat istražnih radnji i višemjesečnog rada u akciji kodnog naziva Kameleon, zbog sumnje da je tokom dužeg perioda činila koruptivna krivična djela.

Identitet uhapšene potvrdio je za Oslobođenje portparol Općinskog suda u Zenici Naiče Arnaut, dodavši kako Sud nema dovoljno informacija o čemu se tačno radi.

– Sumnjiči se da je u svojstvu sudije navedenog suda, s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, posredovala prilikom donošenja oslobađajućih sudskih presuda, za koje usluge je primala novac, darove i druge oblike koristi. U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres službene prostorije koju koristi osumnjičena, kojom prilikom su pronađeni predmeti i dokumentacija koja je tražena naredbom Suda, a obavljen je i pretres stambenih prostorija koje ona koristi, navedeno je iz FUP-a.

Mirna Poljac, portparolka Kantonalnog tužilaštva, kazala nam je da će FUP uhapšenu sutkinju, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, danas predati u nadležnost ovog tužilaštva na dalje postupanje.

Mediji su u nekoliko navrata pisali o sutkinji Melisi Kovačević, ali i o njenom 28-godišnjem sinu Amiru Kovačeviću, koji je “često ulazio u probleme zbog droge”.

Tako je magazin Žurnal objavio u septembru 2017. godine tekst “Bitno je čiji si sin: Novčana kazna za teško povređivanje policajca”, u kojem je navedeno da je prema njenoj presudi i stavu Tužilaštva ZDK-a “dovoljno da priznate krivicu i biće vam oprošteno što ste teško povrijedili policajca, pobjegli, odbacili drogu iz vozila”.

Radi se o presudi Dinku Bojiću, sinu hadezeovca Brune Bojića, potpredsjednika Vanjskotrgovinske komore BiH, koji je osuđen na tri mjeseca zatvora (olakšavajuća okolnost jer je priznao krivnju, a slučaj s narkoticima je razdvojen od ovog), te da je ista sutkinja odobrila zamjenu zatvorske kazne novčanom.

Odvikavanje od narkotika

Amir Kovačević poznat je policiji zbog krivičnih djela, a bio je i na odvikavanju od narkotika. Izazvao je 9. decembra 2019. saobraćajnu nesreću na glavnoj gradskoj magistrali u Zenici, od čijih posljedica je nekoliko dana kasnije u Kantonalnoj bolnici Zenica preminula 28-godišnja Ajna Strukar.

Kovačević je Peugeotom udario na pješačkom prelazu Ajnu Strukan i njenog momka Benjamina Burekovića, koji su pokušavali preći cestu nakon što se vozilo u drugoj saobraćajnoj traci zaustavilo da ih propusti. Bureković je zadobio lakše povrede.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem