Sudske klupe

Prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenoj M.K. sutkinji Općinskog suda u Zenici

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičene M.K., dana 11.03.2020. godine podnijelo je Općinskom sudu u Kaknju prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenoj zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila produženo krivično djelo primanje nagrade i drugih oblika koristi za trgovinu uticajem iz člana 382. stav 3. u vezi sa stavom 1. i 2. KZ F BiH u vezi sa članom 55. KZ F BiH, produženo krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 380. stav 1. KZ F BiH u vezi sa članom 55. KZ F BiH i produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. KZ F BiH u vezi sa članom 55. KZ F BiH.

Tužilac je stavio prijedlog za odredivanje mjere pritvora jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičena puštanjem na slobodu ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke/ pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka b/ i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će osumnjičena puštanjem na slobodu ponoviti krivično djelo/pritvorski razlog iz člana 146. stav 1. tačka c/.

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Kaknju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem