Sudske klupe

FOTO: Uhapšeni zbog pokušaja ubistva Sarajlije: Menzilović i saučesnici predati Tužilaštvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Uhapšeni zbog pokušaja ubistva Sarajlije: Menzilović i saučesnici predati Tužilaštvu – Dino Menzilović iz Zenice, kojeg su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili sinoć zbog sumnje da je iz vatrenog oružja prije sedam dana pokušao ubiti Sarajliju A. M., predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Osim njega, pripadnici MUP-a KS Tužilaštvu su predali i Sabahudina Mišića i Muamera Hadžića, te još jednu osobu koja je uhapšena naknadno, a koji se sumnjiče da su mu pomogli nakon krivičnog djela.

Kako smo ranije objavili, Menzilović je 2. marta navečer u ulici Braće Kadić pucao na vozilo “seat”, vlasništvo M. M., oca napadnutog A. M.

Kako saznajemo, prilikom pucnjave A. M. je zadobio lakšu povredu noge od rikošeta. Nakon toga je, pucajući u samoodbrani, ranio uhapšenog Menzilovića, kojeg su danas pripadnici MUP-a gotovo unijeli u zgradu Tužilaštva KS jer se teško kretao.

Nakon pucnjave, Menzilović je vozilom “golf 4” je pobjegao s mjesta događaja.

Istragom ovog slučaja, pripadnici Sektora krim-policije došli su do saznanja da bi se u vezu sa pucnjavom mogao dovesti Menzilović, koji je uhapšen sinoć oko 19 sati, a nekoliko sati kasnije pronađeni su i uhapšeni i njegovi pomagači.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno