Košarka

Zenički Vukovi ovogodišnji turnir kadeta posvetili legendarnom Mirzi Delibašiću

Zenički Vukovi ovogodišnji turnir kadeta posvetili legendarnom Mirzi Delibašiću – Košarkaški klub Vukovi iz Zenice sutra i prekosutra bit će domaćin 3. međunarodnog kadetskog turnira prijateljstva “Mirza Delibašić”, na kojem će sudjelovati 16 ekipa koje će biti rasporađene u četiri grupe.

Međunarodni karakter turniru dat će Petrovgrad iz Zrenjanina (Srbija), a još sudjeluju: Reprezentacija Bosne i Hercegovine, Igman Burch Ilidža, Bošnjak Hadžići i Vogošća iz Sarajeva, Novi Travnik, Lions, Vukovi, Čelik i IBU Spartans iz Zenice, BIG Visoko, Prvi Koš Vitez, Sloboda Tuzla, Lavovi Brčko, Rama Prozor i Akademija J&S Mostar.

– Svake godine turnir imamo tematski turnir, a ove smo ga godine posvetili našem proslavljenom košarkašu Mirzi Delibašiću. Ove smo godine odabrali turnir za kadete pa će sudjelovati i kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine, kojoj je ovo finalna priprema za nastup na Evropskom prvenstvu – kazao je Harun Čolaković, direktor i trener KK Vukovi, čiji je kadetski tim prvak ZDK-a za sezonu 2018./2019.

– Grad će nastaviti finansirati ovakve manifestacije, a nadamo se da će naredni, četvrti turnir biti i kvalitetniji nego ovogodišnji – kazao je Kenan Uzunović, stručni saradnik za sport Gradske uprave Zenica, koja je pokrovitelj i ovogodišnjeg turnira.

Svi mečevi se igraju u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, gdje će se prvog dana igrati na tri terena uporedo, kao i mečevi završnice u nedjelju, kada će oko 18.30 sati na programu biti finalni meč.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem