Košarka

KK Vukovi: Ismar Brkić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Vukovi: Ismar Brkić – U rubrici Mlade nade Zenice donosimo van priču o ljevorukom beku KK Vukovi i jednim od najboljih igrača svog godišta Ismaru Brkiću. Ismar je rođen 25. Novembra 2003. godine u Zenici.

Kada i gdje si počeo trenirati košarku?

Ismar Brkić: Košarku sam počeo trenirati 2010. godine u tada postojećem klubu KK NETS.

Zašto si se odlučio za košarku?

Šta te privuklo ovom sportu?

Ismar Brkić: Još prije polaska u osnovnu skolu pratio sam košarkaške utakmice svog starijeg brata. Kroz godine u meni se pojavila ta ljubav za košarkom koja i danas traje.

Koji je tvoj najveći timski, a koji individualni uspjeh u dosadašnjoj karijeri?

Ismar Brkić: Moj najveći timski uspjeh bio je nakon prelaska u OKK Celik, gdje smo na Internacionalnom turniru u Sarajevu osvojili drugo mjesto. Dok moj najveći individualni uspjeh je osvajanje MVP nagrade za najboljeg igraca sezone 2016/2017.

Šta očekuješ od košarke u budućnosti?

Ismar Brkić: Obzirom da je ovo sport u kojem sam ja i tijelom i dušom, iskreno se nadam da ću jednog dana zaigrati seniorsku košarku u nekom elitnom evropskom košarkaškom klubu.

Šta je ključno da bi mlada osoba napravila rezultat u sportu, odnosno košarci?

Ismar Brkić: Kao broj jedan mlada osoba mora da voli ovaj sport, a pored toga mora biti spremna na velika odricanja i veliki broj treninga. Trening je jedini pravi put da bi postali dobar košarkaš.

Koja osoba te posebno inspirisala da se baviš košarkom i budeš uspješan igrajući je?

Ismar Brkić: Prva osoba koja je uz mene i daje mi motiv za treniranjem jeste moj brat Amar Brkic i iz dana u dan mi daje nove savjete i pozitivne kritike. Također uz mene je i moj trener Adis Bajramović sa kojim treniram i trudim se napredovati.

Kakva očekivanja imaš od nastavka sezone?

Ismar Brkić: Moj tim i ja imamo cilj da do kraja sezone izborim play off, a na final fouru što bolji plasman. Također, htio bih se zahvaliti svom sadašnjem treneru Adisu Bajramoviću kao i svom prošlom treneru Omeru Fajkoviću uz koje sam najviše napredovao. Pored trenera htio bih se zahvaliti i svojoj porodici na neprestanoj podršci.

Ismar je prethodni vikend u derbiju protiv Abecede postigao 26 poena, a njegova ekipa je savladala OKK Abecedu 66:63 i tako izborila plasman na final four Lige Mladih ZDK.
Haris Džonlić za Zenicablog


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno