Košarka

Dvije pobjede i jedan poraz OKK Abeceda u 17.kolu Lige mladih ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije pobjede i jedan poraz OKK Abeceda u 17.kolu Lige mladih ZDK – Omladinske selekcije OKK Abeceda iz Zenice u 17.kolu Lige mladih ZDK  bile su „gosti“ kod svojih vršnjaka iz KK Vukovi Zenica. Dvije selekcije Abecede (predpioniri i kadeti) ostvarile su uvjerljive pobjede, dok su pioniri Abecede poraženi u neizvjesnoj završnici u gradskom derbiju od KK Vukovi, saopštavaju iz OKK Abeceda.

Rezultati:

PREDPIONIRI: KK Vukovi – OKK Abeceda 14:86
PIONIRI: KK Vukovi – OKK Abeceda 66:63

KADETI: KK Vukovi – OKK Abeceda 62:88

U predpionirskoj konkurenciji za ubjedljiv trijumf Abecede najzaslužniji su bili kapiten Danin Nuhanović sa 26 poena, Faruk Duvnjak 25, Eddi Nuhanović 12, Edin Kubat 10 i Danin Hasanbašić 8 poena.

Pioniri Abecede, iako lišeni usluga ponajboljeg igrača Rijada Muslića, doživjeli su nesretan poraz od 66:63, kažu u OKK Abeceda. Pioniri Abecede bili su u konstantnom vođstvu, te na tri minute do kraja imali i vođstvo od 7 poena razlike. Ipak,  dječaci iz KK Vukovi  preokreću rezultat u svoju korist, zahvaljujući prije svega odličnom Ismaru Brkiću (26 poena), te dolaze do pobjede. U ekipi OKK Abeceda vrijedi istači maestralnu partiju kapitena Ajdina Spahića, koji je sa 36 poena, u nekoliko navrata, lucidnim potezima izmamio aplauze publike.

Kadetska selekcija Abecede nastavila je svoju dominaciju i ostvarila uvjerljiv trijumf od 62:88 nad svojim vršnjacima iz KK Vukovi i tako ovjerila prvo mjesto u Ligi mladih ZDK. Vrijedi istaknuti standardne učinke Adisa Zeca, Dennija Ćukovića i Belmina Hrvića, koji su nosili ekipu do sigurne pobjede. Svi igrači su dobili priliku za nastup.

E.Imamović; Foto arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno