Košarka

Pioniri KK Kengur otputovali u Francusku

Pioniri KK Kengur otputovali u Francusku – Pioniri Kengura su zajedno sa svojim vršnjacima iz KK Realway Sarajevo otputovali na jak Međunarodni turnir TIAM 2018. u Francuskoj. Delegaciju predvode trener Jasmin Efendić i bivši trener KK Kengur, a sadašnji trener KK Realway Sarajevo Enes Hadžihalilović.

Prateći svoj redovni godišnji program rada naš klub će i ove godine uzeti učešće na velikom međunarodnom turniru u francuskom gradu Checy (blizu Parisa) na kojem sa zadovoljstvom učestvujemo i sa klubom JS Checy koji je organizator turnira imamo odličnu saradnju. Ovo je 13. izdanje ovog turnira TIAM i mi smo jedan od klubova iz regiona koji dobija poziv za učešće.

Na ovom turniru učešće će uzeti ekipe iz četiri države.

Protekle dvije godine naš klub je igrao finala turnira TIAM a dva puta smo bili i pobjednici.

Ove godine turnir se igra u kategoriji dječaka rođenih 2003/2004 godine i to u periodu od 31.3-2.4 2018 godine.

Naši košarkaši na put u Francusku kreću 28. marta i pored takmičarskog dijela posjetit će kulturne, sportske i historijske znamenitosti Munchena, Orleansa, Checy i prelijepog Parisa.

Ekipu će voditi trener Jasmin Efendić, a zajedno sa našim dječacima će putovati i naši prijatelji iz KK Realway i KK Osijek.

KK Kengur i grad Zenicu će na ovom turniru predstavljati: Dino Merdanović, Sanin Bašić, Dino Dizdarević, Asmir Džananović, Džan Halilović, Faris Salčinović, Boris Stupnišek, Petar Fedoš, Andrej Buhić, Amar Delić, Tarik Ibrahimović i Kenan Salkanović.

KK Kengur Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem