Košarka

KK Kengur: završen zimski kamp

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaški klub Kengur kao i svake godine u svom godišnjem planu i programu rada organizuje zimski košarkaški kamp u Sloveniji.

Ove godine po 18-ti put uz učešće preko 70 košarkaša i košarkašica kamp je održan u slovenačkom gradu Slovenj Gradecu u periodu od 7 – 14.01.2016 godine.

Pored standardnih košarkaških aktivnosti i odigravanja utakmica sa domaćim timovima iz Slovenije u sklopu zimskog kampa je bila uključena obuka skijanja, razna takmičenja u skijanju, te razni izleti u obližnja mjesta Velenje, Ravne i Prevalje. U rad sa djecom su bili uključeni treneri, profesori i pedagozi tjelesnog odgoja Enver Jahić, Uzeir Mehmedić i Jasmin Efendić.

Svi učesnici su uživali na prelijepom skijalištu “Kope” koje važi za jedno od najljepših u Sloveniji. Pored učesnika iz Zenice na kampu su bili i sportski prijatelji Kengura iz Bihaća i Tuzle koji svake godine doprinose da ovo tradicionalno druženje bude na još većem nivou.

Kako ističe predsjednik kluba Enver Jahić cilj samog kampa je upotpunosti ispunjen ispunjen jer su djeca naučila neke nove stvari, stvorili nove radne navike, sklapali nova prijateljstva, družili se i uživali u prelijepom ambijentu skijališta Kope.

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno