Košarka

KŽK Čelik gostuje u Kranju

Košarkašice Čelika pred utakmicu u Areni Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KŽK Čelik gostuje u Kranju – Uokviru trećeg kola Super lige Top 6 Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), košarkašice Čelika gostuju u Kranju (Slovenija) kod ekipe ŽKK Triglav, koja ima skor od jedne pobjede i pet poraza na tabeli Super lige. Utakmica je na rasporedu u četvrtak 21.januara u 19 sati u Kranju.

Košarkašice Čelika u drugoj fazi takmičenja u MŽRKL (Super liga Top 6) imaju skor od dva poraza u dvije odigrane utakmice kao i Triglav, tako da će jedna ekipa u susretu u četvrtak 21.januara zabilježiti prvu pobjedu.

Stručni štab KŽK Čelik na raspolaganju ima sve igračice za ovu utakmicu, a oporavljena je i mlada reprezentativka Nedžla Kovačević, tako da je sve na igračicama da ispune ono što od njih traži Slobodan Kecman. Pred utakmicu u Kranju, kao i osvrt na protekli dio sezone Kecman kaže:

„Svaku utakmicu koju najavljujem, skoro svaka bude ista, kažem da ćemo odigrati dobro, mi odigramo dobro utakmicu, ali ne kompletnu. Nadam se da možemo u četvrtak odigrati dobro, te da odigramo u istom ritmu čitavu utakmicu, ma koliko ona trajala. Ekipa Triglava je mlada i homogena ekipa, koja je dugo na okupu, već dvije ili tri sezone nisu ništa mijenjali. Nisu ništa spektakularno, za ovu ligu su solidni, nadam se da možemo ostvariti pobjedu. Čelik je sve poraze u ovoj sezoni pretrpio u posljednjim minutama utakmica ili posljednjih 30 sekundi utakmice. Imamo velike probleme sa završnicom, uvijek nekako odluči ta jedna lopta, jer nemamo dovoljno koncentracije i hrabrosti. To nam se dešava iz utakmice u utakmicu i nadam se da će nam se nešto do kraja sezone vratiti, jer ovo postaje već frustrirajuće”, optimista je trener Zeničanki.

KŽK Čelik na tajm-autuSa dva vezana poraza umanjene su šanse Čelika za plasman među prve četiri ekipe, koje idu na Final-four:
„Šanse su nam umanjene i nama je prevashodni cilj pobjedom u Kranju vratiti se na taj neki normalni kolosijek. Ovo već postaje nešto neobično, ideš iz utakmice u utakmicu u kojoj odlučuje jedna lopta. Sada evo imam kompletan tim i vjerujem da ćemo prekinuti negativnu seriju u utakmici protiv Triglava”- zaključuje Kecman.

Odigrana je prva utakmica trećeg kola Super lige Top 6 između, do sada, neporaženih ekipa u Super ligi. U Zagrebu su igrali Medveščak i Budućnost Bemax, koja je bila neporažena u dosadašnjem toku prvenstva u regionalnoj ligi. Nakon ove utakmice 3.kola Superlige Top 6 u MŽRKL nema više neporaženih ekipa. Medveščak je u derbiju deklasirao Budućnost Bemax sa 73:56 uz fenomenalnu igru Nine Premasunac (po 19 poena i skokova, te indeks korisnosti 35).
U preostalim utakmicama trećeg kola igraju:

Radivoj Korać – Kvarner (21.01. u 17,30 sati)

Triglav – Čelik (21.01. u 19 sati)

 

SUPER LIGA – Tabela nakon odigrane prve  utakmice u trećem kolu:
1. Budućnost Bemax 6 / 1 13
2. Radivoj Korać 5 / 1 11
3. Medveščak 4 / 3 11
4. Kvarner 3 / 3 9
5. Triglav 1 / 5 7
6. Čelik 0 / 6 6

 

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno