Košarka

Abecedi prvo i drugo mjesto u Novom Sadu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Abecedi prvo i drugo mjesto u Novom Sadu – Kadetska i pionirska selekcija OKK Abeceda iz Zenice nastupile su na turniru u Novom Sadu (Srbija). Postigli su odlične rezultate, i to kadeti prvo mjeso, a pioniri drugo mjesto na ovom turniru. Ekipu  sa klupe vodi 25-godišnji Haris Milak, nekadašnji juniorski reprezentativac BiH.

Uokviru Mini turneje sinoć je u Beogradu OKK ABECEDA prisustvovala košarkaškoj utakmici OKK BEOGRAD – FMP, a danas će  timovi OKK ABECEDA igrati prijateljske utakmice sa SKK ZVEZDARA Beograd.

Inače, Omladinski košarkaški klub Abeceda osnovan je u jesen 2010. godine. Vlasnik kluba je cijenjeni košarkaški stručnjak prof dr. Behudin Bajgorić.

Behudin Bajgorić, nekadašnji selektor ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine i u dva navrata selektor kadetske i juniorske ženske selekcije, čovjek koji je 27 sezona uspješno vodio muške i ženske košarkaške klubove. Vlasnik je dva kluba (obnaša funkcije predsjednika i koordinatora). U muškoj kategoriji to je OKK Abeceda, a u ženskoj KK BH Start.

U ženskoj ekipi stvorene su već tri mlade reprezentativke BiH. To su Nedžla Kovačević i Anida Ćorović, koje sada igraju u KŽK Čeliku, osvajaču duple krune (prvenstva i Kupa BiH) i Neira Solo koja je u Americi na jednom koledžu. U Abecedi kao trener radi Haris Milak, a pomaže i sam Bajgorić, a u BH Startu profesor Almir Omerčević. Trener Mahir Solo nalazi se u Austriji.

E.Imamović za Zenicablog

OKK Abeceda sa trenerom Harisom Milakom



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno