Ostali sportovi

KK Alfa: Jedanaest medalja u prvom kolu kantonalne lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Alfa: Jedanaest medalja u prvom kolu kantonalne lige – Karate Klub Alfa Zenica je nastupio u prvom kolu kantonalne lige ZDK. Učestvovalo je 15 klubova sa oko 350 takmičara. Alfu je predstavljalo 11 takmičara, koji su osvojili jedanaest medalja, što je za upravu ovog kluba  vrhunski rezultat.

U katama su dominirale Ajna Aličković (2. mjesto kadetkinje) i Nejla Mujčinović (3. mjesto kadetkinje) u veoma brojnoj i jakoj konkurenciji, te Adna Serdarević (3. mjesto kate devojčice 2006 god.)

Alfa je posebno dominirala u borbama, u kojima je skoro svaki naš takmičar došao u finale – Lejla Ašćerić (1. mjesto borbe 2006.god.), Mubejna Karalić (juniorke 1.mjesto 59 kg). Među kadetkinjama su Ajna Karić i Nejla Mujčinović “pokosile” sve pred sobom i izborile međusobno finale, te odradile prijateljsku borbe u kojoj je Mujčinović uzela zlato, a Karić srebro.

U muškoj konkurenciji su Halid Đulić (61 kg) došao u finale i vodio 3-1, ali je protivnik imao senšu prednost prvog poena, te je  u zadnjoj sekundi primio čudna dva poena na 3-3, te izgubio finale zbog nepažnje pa se okitio “samo” srebrom.

Isto se dogodilo i sa Tarikom Begovićem, koji je vodio 1:0 do posljednjih četiri sekunde, te izgubio sa 1:2 i okitio se srebrom…

Dobre borbe odradile su i Nadia Fejzić i Džena Mahmutović, Fejzić je osvojila 2.mjesto, a Mahmutović treće.

Uprava kluba je prezadovoljna s osvojenim medaljama i rezultatom, tri zlatne, pet srebrenih i tri bronzane medalje. Ekipu je predvodio Berin Durmiš, licencirani trener i majstor karatea crni pojas 4.dan.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno