Ostali sportovi

Bernardina Hadžiselimović najuspješnija među šahistkinjama na „Konjic Open”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bernardina Hadžiselimović najuspješnija među šahistkinjama na „Konjic Open” – Šahovski klub Igman Konjic  je od 28.02. do 03.03.2019. godine organizovao 8. Međunardoni šahovski turnir „Konjic Open 2019.“, koji se igrao u motelu „Konjic“.

Turnir je bio otvorenog tipa međunarodnog karaktera i zajednički za šahiste i šahistkinje.

Pravo nastupa imali su svi igrači igrači iz Bosne i Hercegovine i inostranstva (bez ograničenja rejtinga).

Na turniru je nastupilo 92 šahiste i šahistkinja iz Srbije, Crne Gore, Turske i BiH, među kojima su bila dva Internacionalna majstora i šest FIDE majstora (FM).

Pobjednik turnira je Andrija Obad sa 6,0 poena (BiH), drugi je FM Aleksandar Tomić, takođe, sa 6,0 poena (Crna Gora), a treći FM Rijad Burović sa 6,0 poena (BiH), ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima.

Jedini predstavnik zeničkog šaha na ovom jakom turniru bila je Bernardina Hadžiselimović, koja je osvojila specijalnu nagradu za prvo mjesto među igračicama/šahistkinjama.

Igralo se po Švicarskom sistemu od 7 kola FIDE – varijanta. Tempo igre je bio 90 minuta po igraču uz dodatak od 30 sekundi za svaki odigrani potez. Turnir će biti registrovan kod FIDE. Ukupni nagradni fond bio  je 3.600 KM.

Direktor „Konjic Opena 2019“ bio je dr. Sulejman Mulić, glavni sudija IA Mirza Miralem, a sudije NA Omer Faladžić i NA Halim Hutinović.

E.Imamović

Foto arhiva i foto sa turnira



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno