Rukomet

Kenan Merdanović: RK Celje 13. augusta gostuje RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kenan Merdanović u Zenici: RK Celje 13. avgusta gostuje u Zenici!

Kenan Marednović, Zeničanin, bivši rukometaš i sada ambasador RK Čelika u Sloveniji, sastao se u Zenici sa predsjednikom RK Čelika Panetom Škrbićem, kako bi zajedno precizirali program boravka RK Celja prilikom svog prvog gostovanja u Zenici, u avgusti ove godine.

– ,,Definitivno je potvrđeno: jedna od najboljih evropskih rukometnih ekipa, RK Celje iz Slovenije, gostuje u Zenici, kao gost RK Čelika! RK Celje će gostovati u Zenici 13. avgusta ove godine, po programu koga je predložio RK Celje, odnosno direktor tog Kluba Miroslav Benicky. U Zenici će biti odigrana istorijska utakmica RK Čelik – RK Celje. RK Celje ovih dana nekoliko kola prije kraja prvenstva zasigurno osvaja po ne znam koji put titulu državnog prvaka Slovenije, na čemu im iskreno čestitam! Uz to, Celje je nosilac titule Evropski šampion u rukometu.

Utakmica sa Čelikom će se igrati u Gradskoj arena Zenica HUSEJIN SMAJLOVIĆ u nedjelju 13. avgusta u 18 sati, a igra se u okviru obilježavanja 73 godine postojanja RK Čelika. Ekspedicija RK Celja u Zenici dolazi sa ukupno 27 rukometaša i članova voćstva puta. Prilikom boravka RK Celja u Zenici biće potpisan definitivan usaglašeni Sporazum o dugoročnoj saradnji i prijateljstvu dva kluba.’’ – izjavio je za naš portal Pane Škrbić, predsjednk RK Čelika.

Narednih dana će predsjednik RK Čelika Pane Škrbić i ambasador Čelika u Sloveniji Kenan Merdanović u Celju dogovoriti precizan protokol boraka RK Celja u Zenici. Gostovanje jednog od najboljih evropskih rukometnih klubova u Zenici predstavljaće pravi praznik rukometa.
Za ekipu slovenačkog prvaka države RK Celje igraju i dva člana A reprezentacije BiH – pivot Amir Muhović i golman Nebojša Bojić.

Na fotografiji: Merdanović sa predsjednikom Škrbićem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno