Rukomet

RK Čeliku se javio Boško Jolović iz Crvenke – Snažna podrška mom RK Čeliku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upravi Rukometnog kluba Čelik iz Crvenke, R Srbija javio se bivši igrač ovog Kluba Boško Jolović, koji je u Zenici i Čeliku boravio u dva navrata između 2010. i do kraja 2015. godine. Tekst Jolovića objavljujemo u cjelosti.

– ,,Kao neko ko se nakon igranja u RK Čeliku i boravka u Zenici oseća 100 odsto Zeničaninom, šaljem Vam poruke podrške mojoj omiljenoj crveno-crnoj familiji i posebno RK Čeliku u borbi za povratak u Premijer ligu BiH, gde mu jeste mesto. Iako i u suprotnom taboru imam dosta drugara i prijatelja i njima takođe želim uspeh uvek osim u susretu sa mojim RK Čelikom! Moje srce u punom smislu reči pripada samo jednomi jedinom našem RK Čeliku!

– Najiskrenije mi je žao što zbog privatnih obveza, zbog posete rodbine koja mi u to vreme dolazi iz Austrije, neću moći lično prisustvovati Zeničkom sportskom spektaklu, iako sam to jako želio. Nameravavo sam bio da dođem u Zenicu i podržim moj najdraži Klub. Koristim se prilikom da pozovem sve ljubitelje rukometa u Zenici i šire da dođu na utakmicu i da pokažemo da naša Zenica zaslužuje premijerligaša u rukometu. Želim da na krilima navijača moj RK Čelik dođe do pobede. A prvom prilikom dolazim u Zenicu i verujem da će tada Čelik već biti u Premijer ligi. Veliki pozdrav velikom RK Čeliku, posebno predsedniku Škrbiću, svim igračima I navijačima!’’ – poručio je Boško Jolović Bole iz Crvenke.

Inače, Boško Jolović je posljednje vrjeme bio angažovan kao selektor U- 19 reprezentacije Kuvajta, te prvi pomoćnik selektora A reprezentacije te države. Prije toga kao trener nekoliko godina je uspješno vodio rukometne klubove u Saudijskoj Arabiji, gdje ga I sada očekje novi angažman kao trenera.

Popularni Bole je u dva navrata uspješno nastupao za RK Čelik, gdje je ostavio snažan pečat. Bio je jedan od najbojih lijevih krila RK Čelika svih vremena (igrao je i na pozicji srednjeg beka). Zbog njegove borbenosti, rukometniog umjeća i požrtvovanosti, posebno neopisivog pobjedničkog mentaliteta u svakoj utakmici, publika u Zenici ga je naprosto obožavala. Uvažavan je i voljen i zbog toga što je dobar čovjek, ljudina, zbog čega ga je volio čitav grad. Zeničani još uvijek pamte njegovo nesebično dobrovoljno angažovanje i borbu protiv poplava tih godina u ovom gradu.

Upravni odbor RK Čelika je Bošku Joloviću dodijelio titulu: ,,Ambasador RK Čelika u Srbiji i Saudijskoj Arabiji’’.

​”Počastvovan sam da sam uz moje prijatelje Kenana Meradovića i Aldina Begagića Bege i ja odlukom mog Čelika ambasador RK Čelika u svetu. Sretan sam zbog toga i angažovaću se da pomognem i konkretno podržim našu svetinju, naš RK Čelik. Veliki pozdrav našem Čeliku I svim Zeničanima. Sretno!” – kaže na kraju javljanja Boško Jolović Bole.

RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno