Ljudi

KBZ: trojke Halilovića, dvojke Kadrića, Čeča

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za samo četiri dana, od utorka do jučer, na Porođajnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica rođene su trojke i dva puta dvojke! Iako su trojke istinska rijetkost, rađanje dvojki, kako kažu u bolnici, u posljednje vrijeme postaje sve uobičajenije. Meho (30) i Fahrudina (22) Halilović iz Nemile kod Zenice u utorak su dobili tri sina. Fahrudina je na svijet donijela zdrave dječake teške 2.100, 1.810 i 1.650 grama. Već su im odredili imena: Fahrudin, Ajdin i Aldin.

– Najtežeg već zovemo Sarajlica, jer je preventivno bio upućen u bolnicu Koševo. Hvala Allahu, sve je uredu. Sreća je da ja imam posao, danas porodice i s jednim djetetom jedva spajaju kraj s krajem. O težem dijelu ove priče govorit ćemo kasnije, sada je vrijeme da dijelimo radost – rekao je Meho, koji radi kao anestetičar tehničar u KBZ-u. Trojke su prirodno začete, a trudnoća i porođaj protekli su bez teškoća. Halilovići su u maju prošle godine pretrpjeli štete od poplava u nemilskom kraju. 

– Mi smo dobro prošli, šta su drugi preživjeli. Uspjeli smo se oporaviti, a dat će Allah nafake, bit će to sve kako treba – optimističan je Meho. Supruga Fahrudina šali se da sada, kada u novinama izađu imena djece, muž ih više neće moći promijeniti, jer je rekao da će bez nje ići da ih upiše. Zbog strogih procedura ulaska, Mehin i Fahrudinin troipogodišnji sin Enes još nije imao priliku vidjeti braću.

Uz trojke, na Porođajnom odjelu istog dana su rođene i dvojke. Doktorica Lejla Šaranović-Čečo (37), također zaposlenica Kantonalne bolnice, rodila je dječaka i djevojčicu. Od devetero djece rođene u utorak, samo je bračni par Čečo dobio djevojčicu.

Anisa Kadrić iz Jelaha kod Tešnja još je jedna sretna majka dvojki. Ona je jučer rodila dvije djevojčice i, gledajući ih s osmijehom, kazala je da se ne smije žaliti na porođajne muke, jer do nje leži majka trojki.

– Sretni smo, muž trenutno ima posao, a i ja radim, pa nam neće biti teško – kaže ona.

anisa kadric tesanj zenica kbz

– Godišnje imamo oko 3.000 porođaja. Početkom ove godine u jednoj sedmici imali smo čak sedam rođenja blizanaca, i u svim slučajevima začeti su prirodnim putem. Trojke se dese svakih tri do pet godina. Najbitnije je da su majke i djeca dobro – rekao je dr. Hasan Karahasan, načelnik Porođajnog odjela KBZ-a.

AVAZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno