Biznis

Katar: Oprez pri zapošljavanju i odlasku

Agencija za rad i zapošljavanje BiH u današnjem saopćenju još jednom skreće pažnju bh. građanima da budu oprezni prilikom odlaska na rad u Državu Katar, a s obzirom na to da su od Ministarstva vanjskih poslova BiH ponovo dobili informaciju o problemima državljana BiH zaposlenim u kompanijama sa sjedištem u Državi Katar.
Iz Agencije podsjećaju da Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Katar o regulisanju zapošljavanja državljana BiH u Državi Katar još uvijek nije ratifikovan, te se samim tim još uvijek ne primjenjuje.
“Svi oni koji nađu poslodavca ili dobiju ponudu za posao u ovoj državi trebaju obratiti pažnju na to da imaju validan ugovor o radu sa poslodavcem, da prije dolaska u ovu državu moraju dobiti radnu dozvolu i radnu vizu, te da se dobro informišu o potencijalnom poslodavcu”, kaže se u saopćenju

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem