Sudske klupe

Kantonalni sud Zenica: Odbijena tužba Nermina Šehovića, policijski komesar ZDK izabran na zakonit način!

Podijeli ovu vijest:

Kantonalni sud u Zenici donio je rješenje kojim odbacuje tužbu Nermina Šehovića po kojoj je tužio Vladu ZDK radi izbora policijskog komesara. Šehović je u septembru prošle godine bio kandidat za poziciju policijskog komesara ZDK, za koju je izabran drugi kandidat, Rusmir Šišić, službenik Uprave policije MUP-a ZDK.

Šehović zaposlenik i šef zeničkog Detašmana Federalne uprave policije je u žižu javnosti došao nakon što je Tužilaštvo ZDK odustalo od saradnje sa zeničkim Detašmanom Federalne uprave policije (iz razloga poznatih ovoj instituciji), te za nastavak istražnih radnji u slučaju “Zenicatrans” u kojoj su osumnjičeni zenički gradonačelnik Fuad Kasumović i njegovi saradnici angažovalo je Državnu agenciju za istrage i zaštitu – SIPA. Uokviru tog slučaja je i navodno “navođenje svjedoka da daju lažne iskaze”, o čemu istragu vodi Tužilaštvo SBK.

PROČITAJTE I:   U 2021. godini ukupno oduzeto robe u vrijednosti od 12 miliona ​KM

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010