Sudske klupe

SLUČAJ Grad Zenica- NK Čelik: Održano pripremno ročište- glavna rasprava 31. marta

Podijeli ovu vijest:

SLUČAJ Grad Zenica- NK Čelik: Održano pripremno ročište- glavna rasprava 31. marta- Danas je na Općinskom sudu Zenica održano pripremno ročište u predmetu protiv Grada Zenica.

Podsjećamo, zbog neispunjenja obaveza Gradske uprave iz Sporazuma o međusobnoj saradnji, NK Čelik Zenica je tužio Grad Zenicu. Gradska uprava vođena od strane gradonačelnika Fuada Kasumovića je do sada oštetila klub za 234.610,95 KM od čega glavnica iznosi 222.117,60 KM, a kamata 12.493,35KM .

PROČITAJTE I:   Potvrđena optužnica protiv službenika BH Telecoma u Zenici i pomagača, na 17 nepostojećih osoba "izvukao" 32 telefona vrijedna 54.705 KM

Pripremno ročište je proteklo u skladu s očekivanjima uprave i klupskog advokata. Druga strana je doslovno potučena dokazima koji potvrđuju ono na što ukazujemo već godinu dana – da Gradska uprava nezakonito zadržava novac koji pripada našem klubu.

Glavna rasprava je zakazana za 31.03.2022., a svakako ćemo javnost informirati o daljnjem toku ovog postupka.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010