Sudske klupe

SIPA uhapsila dvije osobe na području Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu realizovali su na području Zenice operativnu akciju “Filter”, kojom prilikom su slobode lišili dva lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Nedozvoljen promet akciznih proizvoda” iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, saopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto pet mašina za proizvodnju cigareta, dva kompresora, dvije vage, jedan ručni rezač duhana, veća količina rezanog duhana, 12.800 komada cigareta spremnih za prodaju i 50.000 filtera za punjenje cigareta u refuzi.

Aktivnosti policijskih službenika SIPA-e su realizovane po naredbi Suda Bosne i Hercegovine a pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno