Sudske klupe

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola 19 vozača uhapšeno i privedeno

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su prethodnog vikenda sproveli pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona, kojom prilikom je poseban akcenat stavljen na kontrolu alkoholiziranosti vozača te provjeru važnosti registracije vozila, potvrde o registraciji i posjedovanja police osiguranja od automobilske odgovornosti.

Aktivnosti policijskih službenika u navedenoj akciji su bile usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, te vozačima koji su upravljali neregistrovanim vozilima ili nisu posjedovali policu osiguranja od automobilske odgovornosti, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisan je ukupno 1871 vozač i vozilo u saobraćaju te je ovom prilikom kod 148 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Za počinjene prekršaje vožnjom pod dejstvom alkohola 19 vozača je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje nadležne policijske stanice do otrežnjenja.

Izdato je ukupno 12 prekršajnih naloga vozačima koji su upravljali vozilom koje nije imalo važeću registraciju ili je istekao rok važnosti potvrde o registraciji dok 81 vozač, u momentu kontrole, nije posjedovao policu obaveznog osiguranja od automobilske odgovornosti.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona upozorava sve vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju.

Posebno naglašavamo da će se i u narednom periodu provoditi slične akcije u kojim će slučajevi vožnje pod dejstvom alkohola ili upravljanja neregistrovanim vozilom biti odmah zadokumentovani a nesavjesni vozači sankcionisani.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno