Sudske klupe

Potvrđena optužnica protiv Agana Hasića zbog krivičnog djela “Bludne radnje”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 27.09.2021.godine, podiglo je optužnicu protiv Hasić Agana zbog krivičnog djela Bludne radnje iz člana 208 stav 1.  KZ FBiH. Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 29.09.2021. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda Zenica.

 TEKST OPTUŽNICE prenosimo u cjelosti, od Tužilaštva ZDK

OPĆINSKOM SUDU U ZENICI
-Sucu za prethodno saslušanje

Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) i člana 241. stav 1. ZKP-a FBIH, p o d i ž e m: O P T U Ž N I C U
Protiv: AGANA HASIĆ, iz Zenice, ima se smatrati neosuđivanim
što je, dana 08.08.2021.godine oko 13,30 sati, u Zenici, došao u stan u kojemu kao podstanar stanuje A. H., a koji se nalazi u …, pokucao na vrata i ušao u hodnik stana, kako bi po ranijem telefonskom dogovoru preuzeo novac za kiriju, s ciljem zadovoljavanja svog seksualnog nagona prišao joj i počeo da joj govori da je lijepa i zgodna, zatim joj se obratio riječima da je on razveden i zašto oni ne bi pokušali nešto, pa kada mu je odgovorila da nema od toga ništa, uhvatio ju rukama i odgurnuo uz zid naslonivši svoje tijelo uz njeno i počeo ju dirati po stražnjici i grudima pokušavajući ju poljubiti u lice i usne, dok se ona pokušavala osloboditi od njega govoreći mu da ju pusti na miru i da se urazumi, na što ju je on i dalje nastavio dirati, pa kada ga je uspjela malo odgurnuti od sebe govoreći mu da ju pusti da iziđe iz stana, da će zakasniti na posao, ponovno ju povukao uz zid u hodniku stana, zagradio ju svojim tijelom govoreći joj da napravi kafu da se mogu maziti da će ju on odvući na posao, na što mu je vičući odgovorila da ne želi, da mora na posao i da iziđe iz stana, na što je podigao svoju majicu rekavši joj: “Vidi koliko sam se napalio“ nakon čega mu je A. ponavljala vičući da ju pusti, iako je bio svjestan da upotrebom sile čini bludne radnje nad A., što je i htio, usljed čega se kroz poluotvorena vrata začulo otvaranje vrata od lifta i muški glas kako viče:“Jeli sve ok“, na što je A. u strahu odgovorila „Sve je uredu“, usljed čega ga je A. uplašena snažno odgurnula od sebe i istrčala iz stana, i tako spriječila da dovrši sa umišljajem započeto krivično djelo, a on je krenuo za njom prema izlazu obraćajući joj se riječima: „Ponovno ću ti se vratiti kad završiš sa poslom oko 11,00“, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu čime je počinio krivično djelo Bludne radnje iz člana 208. stav 1. KZ FBiH

*Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona u predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, navodi da je neophodno imatu u vidu presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno