Zločini

Kako su pali pljačkaši pumpe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenička policija je uhapsila pet osoba u opsežnoj akciji nakon pljačke benzinske pumpe “Energopetrol” na dijelu magistralnog puta M17 u gradu Zenica. Osumnjičeni za pljačku pumpe su Medin (Remzije) Dervišaj (20) i Albin (Harisa) Imširović (18), obojica iz zeničkog naselja Nemila. Kao njihovi pomagači uhapšeni su Vanes (Amira) Bajrić (25) iz Nemile, te Mujo (Sifeta) Zatagić (21) i Damir (Bećira) Čičak (22) iz Busovače.

Dervišaj i Imširović su ušli u pumpu oko 20,50 sati, maskirani “fantomkama”, nakon što su ih preostala trojica dovezli “golfom II” iz pravca Nemile. saučesnici su potom otišli “na sigurno”, odnosno na lokalitet Kamberovića čikme, gdje su trebali da sačekaju dvojac nakon pljačke. Zahvaljući snimcima video nadzora identifikovan je “golf”, kojeg su za nekoliko minuta locirali i u ulici Aleja šehida “zarobili” pripadnici MUP-a, pronašavši u njemu saučesnike. Kod njih su pronađeni telefoni napadača, a nakon što se raspolagalo sa podacima ko su počinioci, krenula je potraga za Dervišajem i Imširovićem, čiji opis su dobile sve policijske jedinice u Zenici i okolini.

Nakon što su, prijeteći noževima, od radnika pumpe oteli 1.400 KM, pljačkaši su preko pruge pokušali zavarati trag policiji ušavši u večernju gužvu šoping centra “Džananović”. Ipak, primjećeni su kako ulaze od građana i policajaca u civilu, koji su ih locirali na spratu centra, u kafeu “Ambis”. Namjera im je bila, da nakon što “prođe frka” oko 22 sata kad se zatvara Centar, prošetaju do prijatelja koji bi ih “pokupili” i vratili u Nemilu sa plijenom. Međutim, ukradeni pazar od 1.400 KM imali su u svom posjedu oko pola sata. Desetine policajaca sa vozilima su se za svega nekoliko trenutaka “sjatili” na svim ulazima u centar, te blokirali mogući bijeg.

– Najbitnija je bila procjena kako uhapsiti naoružane počinioce, a izbjeći bilo kakvu opasnost za posjetioce centra oko njih. Jedan počinilac (Imširović) je savladan u objektu,a drugi, kojiga je ranije napustio, uhapšen je pri pokušaju bijega na krov centra. Pronađen je i cjelokupan iznos novca, sakriven u polupraznoj kutiji cigareta, kazali su nam u policiji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno