Info

Kako postati aktivan građanin

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„Metodologija nadzora antikorupcijskih aktivnosti, odnosno kako postati aktivan građanin“ naziv je dvodnevnog treninga, koji je danas okončan u Zenici.Trening su organizovali ACCOUNT , Antikorupcijska mreža u BiH i Forum građana Zenice, član ove mreže, a među učesnicima skupa bili su predstavnici građanskog sektora, javnih institucija, ali i pojedinci.

– Usvajanje znanja za pravilnu metodologiju nadzora rada javnih institucija u prevenciji i suzbijanju korupcije, sa osvrtom na prijedlog nove Antikorupcijske strategije i akcionog plana za period od 2015. do 2019. godine, bila je glavna svrha organizovanja ovog treninga, navodi Nermin Kadribašić, predavač i jedan od aktivnih učesnika u izradi pomenutog prijedloga nove strategije.

Tokom treninga je zaključeno da borba protiv korupcije mora biti sveobuhvatna i da u te aktivnosti treba uključiti sve subjekte u društvu : javne institucije, medije, a pogotovu civilni sektor, koji je dosada bio nedovoljno angažovan u antikorupcijskim aktivnostima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno