Košarka

Liga mladih ZDK: Kengur na krilima sjajnog Cvitanovića savladao Abecedu u velikom finalu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Liga mladih ZDK: Kengur na krilima sjajnog Cvitanovića savladao Abecedu u velikom finalu- Posljednji final four Lige Mladih ZDK je bio rezervisan za trenutno najkvalitetniju i najneizvjesniju kategoriju u kantonu, kadete. U zeničkoj Areni su na ovom final fouru učestvovale ekipe KK Kengur, OKK Abeceda, OKK Čelik i KK Gradina Tešanj.

U polufinalnim susretima snage su odmjerili KK Kengur- KK Gradina (70:47) i OKK Abeceda- OKK Čelik (OKK Abeceda slavila).

Finale je kao i utakmice Kengura i Abeceda iz regularnog dijela takmičenja bilo prava košarkaška poslastica.

Utakmicu je dosta bolje otvorila ekipa Abecede koja u prvoj četvrtini stvara već dvocifrenu prednost i u jednom momentu odlazi i na +16. U nastavku susreta na krilima sjajnog Danka Cvitanovića i zahvaljujući kolektivnoj odbrani ekipa Kengura se vraća u egal i preuzima vodstvo. U zaista nevjerovatnoj završnici koje se ne bi postidjele ni seniorske ekipe, kadeti Kengura su bili više skoncentrisani i smireni i predvođeni Cvitanovićem slave pobjedu 52:50.

Ove dvije ekipe su pokazale nevjerovatan kvalitet i Ligu mladih ZDK su u ovoj kategoriji uzdigli na viši nivo.

Sjajnu ekipu Abecede su predvodili Duvnjak i Nuhanović zajedno sa svojim saigračima, a trener Haris Milak je nakon susreta izjavio:

“Mislim da su ove dvije ekipe nešto najbolje i najkvalitetnije što se pojavilo u Ligi mladih ZDK unazad nekoliko godina. Meni kao treneru protivničke ekipe, naravno, ostaje veliki žal zbog poraza, ali ovim putem želim da čestitam KK Kengur na pobjedi i na vrhunskom ponašanju igrača tokom čitave utakmice”.

Iz KK Kengur su također se zahvalili ekipi Abecede na fer i sportskom nadmetanju i pohvalili su odnos i ponašanja igrača.

“Ekipi i treneru Abecede od srca čestitamo na ovoj sezoni koja je donijela dva vrhunska meča u omladinskoj košarci. Kadeti ove ekipe pravi su primjer zdravog i sportskog nadmetanja. U utakmici sa ovoliko značaja nije se desio ni najmanji problem. Naprotiv, takmičiti se protiv ovakve ekipe je pravo zadovoljstvo, a ovakve utakmice su neophodne za razvoj košarke jer nas je ekipa Abecede konstantno tjerala da radimo više i bolje. U subotu je u Areni, prije svega, pobijedila košarka i zato momci, svaka čast!” saopćili su iz KK Kengur.

Kengur je u finalu predvodio fantastični Cvitanović koji je postigao 35 poena, a sjajnu rolu su odigrali i Begović i Šendula. Ekipa Kengura kroz cijelu sezonu je imala prije svega kolektivnu igru u kojoj su svi igrači dali doprinos pobjedama.

Danko Cvitanović je kroz cijelu sezonu, iako godinu mlađi fenomenalno predvodio svoju ekipu i pokazao zavidan kvalitet i talent. Pored Cvitanovića, također godinu mlađi od ostalih igrač Abecede Faruk Duvnjak je kroz ovu sezonu pokazao vrhunski kvalitet. Nadamo se da će u budućnosti ovi momci predstavljati naš grad u što boljem svijetlu i da će ih zaobići povrede, te da će ostvariti vrhunske karijere.

Ovom završnicom kompletirana je Liga Mladih ZDK, gdje je na kraju ekipa Kengura bila najuspješnija sa dva prva i dva druga mjesta u muškoj konkurenciji, dok je OKK Čelik osvojio dva prva, jedno drugo i jedno treće mjesto.

Nakon Ljetne lige grada Zenice, početkom nove školske godine očekuje nas nova sezona Lige Mladih ZDK koja će nadamo se biti još kvalitetnija od ove.

KK Kengur Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno