Ostali sportovi

Juniori AK Zenica prvaci BiH u krosu

Juniorski prvaci BiH u krosu iz AK Zenica
Juniorski prvaci BiH u krosu iz AK Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juniori AK Zenica prvaci BiH u krosu- Ekipno Prvensvo BiH u krosu za 2015.godinu održano je u nedjelju u Prnjavoru. U kategoriji juniora pobijedila je ekipa Atletskog kluba „Zenica” u sastavu: Faris Kobilica, Edin Zec i Eldar Dautović.

Pojedinačni plasman pobjedničke ekipe je sljedeći:

1. mjesto Faris Kobilica
6. mjesto Edin Zec
9. mjesto Eldar Dautović.
Povodom ovog uspjeha, trener mladih atletičara i generalni sekretar Atletskog kluba „Zenica”, gospodin Aziz Kevelj kaže:
„Vrijedno je pomenuti da je najmlađi od svih takmičara u ovoj kategoriji bio Eldar Dautović, koji je junior još naredne četiri godine. Kako je ovo takmičenje ujedno bilo i izborno za sastav reprezentacije BiH za Balkansko prvenstvo u krosu, koje će se održati u Zagrebu, 21. novembra, gotovo je sigurno da će se na spisku selektora naći i ime Farisa Kobilice rođenog 1998. godine koji je na pomenutom takmičenju za sve atletske stručnjake bio najprijatnije iznenađenje kao i prvo otkrovenje kros takmičenja“.
Trener Aziz Kevelj je prezadovoljan učinjenim u Prnjavoru istakavši da je ime Edina Zeca (najbolji BH takmičar u brzom hodanju i sedmoplasirani na Balkanu, nap.A.K.) već prepoznatljiv, a za Farisa i Eldara predstoje godine napornog rada i dobrih rezultata na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Čestitke juniorima AK Zenica na ovom uspjehu i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno