Ostali sportovi

Time – Out slavio u infarkt završnici

Bowling Liga BIH
Bowling Liga BIH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Time – Out slavio u infarkt završnici – Šesto kolo Bowling lige BiH ostat će upamćeno po jednom od najuzbudljivijih mečeva koji se u dosadašnjoj historiji lige odigrao.

Kolo su u utorak otvorili Dalcom i Amputirac, gdje Dalcom slavio sa 9:1, a onda su na staze stupili igrači ekipa Strike i Time – out. Strike starta furiozno u prvom setu, pobjedivši na svečetiri staze i sa zalihom od 77 čunjeva ulaze u drugi set. U drugom setu dolazi do preokreta, te Time-out izjednačava na 2:2 i uspjevaju smanjiti zaostatak u čunjevima na 51. Treći set odlazi u nerješeno, ali ovaj put uz preokret u čunjevima, te je rezultat nakon 3 seta 3:3 uz 21 čunj prednosti za Time-Out. U četvrtom setu prava drama. Strike je bio na pragu pobjede, jer je set išao u nerješeno, a uspjeli su povratiti čunjevnu prednost, međutim u zadnjih nekoliko bacanja na scenu stupa Hazim Koluh i sjajnim rezultatom od 232 donosi pobjedu svom timu od 6:4 uz samo jedan čunj razlike. Ovom pobjedom Time-out se ozbiljno uključio u borbu za prvih šest pozicija koje vode u play off.

U srijedu dan su otvorili Nektar i Walter – Čelik gdje su igrači i igračice Walter – Čelika došli do svoje tek druge pobjede u ovoj sezoni sa 8:2. Poslije njih igrali su Minex i Club 072, te su momci iz Cluba 072 uspjeli nanijeti prvi poraz ekipi Minexa u ovoj sezoni. Prvi set je otišao na Minexovu stranu, dok su drugi Clubovci uzeli u svoje ruke. Treći set završava nerješeno, a više želje za pobjedom pokazali su igrači Cluba 072 koji u zadnjem setu odnose pobjedu te tako slave sa 7:3 uz 58 čunjeva viška.

Četvrtak je bio rezervisan za ekipu sa maximalnim učinkom na svom kontu, Zenikom. Tako je ostalo i u ovom kolu, te su slavili protiv Pin Pals – Čelika sa 7:3 uz fantastičan učinak Rame Omeraševića koji je imao prosjek od 205,50 čunjeva iz četiri igre. Još su se sastali Hambone i Ultra, a Hambone je slavio rezultatom 8:2.

Na tabeli je tako ubjedljiv Zenikom sa svih šest pobjeda i 12 bodova na svom kontu. Prate ih Dalcom, Strike i Time-Out sa po 8 bodova, Hambone i Minex imaju po 7, Club 072 6, Amputirac 5, dok su u donjem dijelu tabele Walter – Čelik i Pin pals – Čelik sa po 4, Ultra sa 3, te Nektar i Pio/Mio bez bodova.

U pojedinačnom poretku i dalje vodi Elvedin Sinanović sa prosjekom od 184,17, prati ga Ramo Omerašević sa 181,30, te Armin Husić sa 181,20 itd

Rezultati 6. Kola :

Dalcom – Amputirac 9:1
Strike – Time – out 4:6
Nektar – Walter – Čelik 2:8
Minex – Club 072 3:7
Zenikom – Pin Pals – Čelik 7:3
Hambone – Ultra 8:2
Slobodni : Pio/Mio
Parovi 7. Kola :
Dalcom – Strike
Club 072 – Nektar
Pin Pals – Čelik – Minex
Time – out – Zenikom
Walter – Čelik – Hambone
Pio/Mio – Amputirac
Slobodni : Ultra

Press Služba Bowling Lige BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno