Ostali sportovi

Judo klub Čelik u Kaknju nastupio sa sedamnaest takmičara, Sakić Zubejr najbolji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Judo klub Čelik u Kaknju nastupio sa sedamnaest takmičara, Sakić Zubejr najbolji – U  Sportskoj dvorani Kakanj u Kaknju  08.12.2018. održan  je 11. međunarodni  judo turnir pod nazivom „KAKANJ OPEN 2018“. Na turniru je nastupilo oko 450 takmičara iz 30 klubova. Na ovom turniru je nastupio i Judo klub „Čelik“ sa svojih 17 takmičara u uzrastima poletarci, pioniri i kadeti. U izuzetno jakoj konkurenciji osvojeno je sedam medalja.

Od svih takmičara naročito se istakao Sakić Zubejr koji je sve borbe, u rekordno kratkom roku, pobijedio maksimalnim poenom Ipon. Nastupao je u kategoriji mlađih dječaka do 50 kg,osim svoje dominantnosti u ovoj kategoriji  svojim ponašanjem je pokazao svoj sportski duh i sve vrijednosti jednog judoke.

Osim Zubejra medalje su osvojili i sljedeći takmičari Judo kluba „Čelik“ Zenica:

Tikveša Rania, bronzana medalja,

Telalović Melika, srebrna medalja,

Bajramović Denin, bronzana medalja,

Mahmić Imran, srebrna medalja,

Sakić Selman, zlatna medalja,

Selimović Harun, Bronzana medalja.

Takmičare su vodili Kofrc Amir, Trako Neldin i Suljić Armin. Zadovoljni su nastupom svojih takmičara i uz još mnogo truda očekuju bolje rezultate u budućnosti.

Iako problemi sa salom nisu riješeni klub nastavlja sa radom istim intenzitetom, te se počinje sa pripremama za naredno takmičenje u Vitezu i  za sljedeću takmičarsku sezonu.

Ovom prilikom pozivamo sve zaintersirane da nas posjete na treningu u privatnoj  školi na Bilimišću, ponedjeljkom, srijedom i petkom u terminu od 18:00 do 20:30 ili da nam se obrate na broj telefona : 061/371434. Naš rad možete također pratiti na našoj facebook grupi Judo klub „Čelik“ Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno