Ostali sportovi

Strožije norme atletičarima za plasman na Svjetsko prvenstvo u Dohi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Strožije norme atletičarima za plasman na Svjetsko prvenstvo u Dohi – Svjetska atletska federacija objavila je norme za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Dohi 2019. godine u periodu od 26. septembra do 6.oktobra. Norme su strožije u odnosu na prethodno svjetsko prvenstvo, koje je održano prošle godine u Londonu.

Najboljim bh. atletičarima Amelu Tuki i Abedinu Mujezinoviću za učešće će trebati rezultat 1:45,80 , dok je norma za prošlo prvenstvo bila 1:45,90 za disciplinu 800 metara. Ako bh. rekorder Mesud Pezer, Hamza Alić i Kemal Mešić žele na najjače svjetsko takmičenje u bacanju kugle moraju imati hitac od 20,70 m, što je za 20 centimetara više u odnosu na London.

Zvanični rezultati i norme moraju biti ostvareni u periodu od 7. septembra 2018. godine do 6. oktobra naredne godine. Rekorder BiH u bacanju koplja, Dejan Mileusnić za učešće u Dohi mora ostvariti rezultat u bacanju koplja od 83 metra. Norma skoka u vis je 2,30 m, dok je norma za disciplinu 400 metara, 45,30.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno