Ostali sportovi

FOTO: Nakon preokreta CALP poražen od Žepčaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Nakon preokreta CALP poražen od Žepčaka – Večeras je na Bilmišću odigrana posljednja utakmica 7. kola Prve futsal lige FBiH, grupa 1. MNK Calp je dočekao tim MNK Žepče, a na kraju slavili su gosti rezultatom 10:6. –  Prije ovog duela Zeničani su imali četiri boda, dok su gosti iz Žepča osvojili bod manje. Malobrojni gledaoci koji su večeras došli u dvoranu na Bilmišću mogli su vidjeti jednu dobru i zanimljivu utakmicu punu preokreta rezultata.

Poveli su domaćini već u prvoj minuti, a strijelac za 1:0 bio je Haris Hećo. Gosti su se brzo vratili u utakmicu, te su poravnali u 5. minuti, a strijelac je bio Kristijan Ivešić. Zeničani do novog vodstva dolaze u 15. minuti, a strijelac gola bio je Amar Šišić. Samo minutu kasnije novo izjednačenje rezultata, a gol za Žepče za 2:2 postigao je Igor Rasić. Gosti do prvog vodstva na utakmici dolaze u 17. minuti, a svoj drugi gol na utakmici postiže Kristijan Ivešić za 2:3. Domaćini se ne predaju te do izjednačenja stižu u 18. minuti, strijelac za 3:3 bio je Sulejman Salkić. Izabranici Mersida Burekovića do preokreta i novog vodstva od 4:3 dolaze u 19. minuti, a strijelac je Enes Čolić. S rezultatom 4:3 za Calp otišlo se na odmor.

U drugom dijelu prava drama na terenu i preokret u režiji gostiju. U 23. minuti do novog izjednačenja na utakmici Žepče dolazi preko Marka Jukića 4:4. Ponajbolji igrač u domaćoj ekipi Sulejman Salkić u 24. minuti donosi Calpu novo vodstvo 5:4. Kada je u 31. minuti autogol postigao Slaven Perković za vodstvo Calpa 6:4 svi su mislili da će domaćini ostvariti pobjedu. Prolomni trenutak utakmice desio se u 32. minuti kada je Sulejman Salkić izašao sam na golmana Žepča, te umjesto da riješi utakmicu, njegov pokušaj brani golman Žepča, te u sljedećem napadu gosti postižu gol za 6:5, a strijelac je bio danas sjajni Kristijan Ivešić. Od tog trenutka sve je krenulo po zlu za domaće, tako da u 34. minuti Amar Vehabović postiže autogol i rezultat na semaforu je 6:6. U 36. minuti Marko Jukić postiže gol za 6:7, a onda su domaćini pokušali s igračem umjesto golmana da preokrenu rezultat, ipak nisu imali dovoljno koncentracije, te su gosti s još dva gola Kristijana Ivešića, te jednim Marka Jukića slavili pobjedu rezultatom 6:10.

Nakon današnje utakmice uslijedit će zimska pauza, Žepče će polusezonu završiti sa šest bodova, dok su Zeničani prvi dio sezone okončali s četiri boda.

MNK Calp- MNK Žepče 6:10

Calp: Beganović, Hećo, Salkić, Šišić, Imamović, Vehabović, Bajramović, Čolić, Brkić i Čančar. Trener: Mersid Bureković.

Žepče: Vuković, Jukić, Perković, Rašić, Ivešić, Kosić, Adžić, R. Rašić, N. Ivešić, L.Perković, L.Ivešić i Markanović. Trener: Ilija Šimić.

tekst i foto: Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno