Zenica

JP Grijanje: sistem se puni, grijanje u četvrtak ili petak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRESS JP Grijanje na temu početka grijne sezone- U prostorijama JP Grijanje održana je press konferencija na temu početka grijne sezone u gradu Zenici.

Iz JP Grijanje su istakli da sezona grijanja po zakonu počinje od 15.10.

Direktor JP Grijanje Vahdet Drino je istakao da u ovom javnom preduzeću ulažu sve napore da se realizacija privede kraju.

“O problematici grijanja u posljednja dva, tri dana na društvnim mrežama, portalima, televizijama ovo je tema kao da je najveći problem u državi. Imamo problem i JP pokušava da riješi.

Mi smo postrojenjima kojim mi rukovodimo jutros upalili grijanje, tako u Nemili će građani danas imati u toku dana grijanje. Gdje mi upravljamo izvorom energije građani će danas imati grijanje.

Ostalo grijanje zavisi od kompanije ArcelorMittal.

Obraćali smo se kompanijama ArcelorMittal i Toplana Zenica za početak grijanja.

Mi smo 30.9.  od kompanije Toplana Zenica putem gradonačelnika Fuada Kasumovića dobili smo pismo da oni neće biti isporučioci toplotne energije, već da se to zahtjeva od ArcelorMittala. Mi smo uputili zahtjev ArcelorMittalu da počnu sa punjenjem sistema 28.9. kada smo uputili dopis kompaniji da je JP Grijanje spremno za prijem toplinske energije, međutim nismo dobili nikakav odgovor.

Na zamolbu i intervenciju gradonačelnika 6. oktobra dobili smo mail da punjenje sistema počinje 7. oktobra.

Za punjenje sistema potrebno je 12 hiljada kubnih metara tople vode koje kompanija ArcelorMittal treba isporučiti. Napunili smo oko 85% sistema, dok je za punjenje sistema potrebno osam i po dana da bi se napunio i počela isporuka energije. Mi smo kao kompanija uštedili dan, dva jer smo pitkom vodu punili sistem, što je nama bilo skuplje.

Prema tehničkim parametrima sistem bi trebao biti napunjen u utorak, tople probe bi se trebale početi raditi najkasnije u utorak navečer ili srijedu, ako bi sve išlo normalno svojim tokom.

Nakon toga potrebno je 24 sata da bi ljudi imali toplu vodu, to bi bilo četvrtak navečer ili petak ujutru.

Gdje mi upravljamo postrojenjima kao u Nemili, sistem grijanja će danas poslijepodne biti funkcionalan.” izjavio je direktor JP Grijanje Vahdet Drino.

 

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno