Naše

JP Grijanje još nije spremno, Zeničani i 24 sata nakon obećanja još u hladnim stanovima

račun za grijanje Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

-Trenutno užurbano radimo na ponovnoj uspostavi sistema isporuke toplotne energije u Zenici i u fazi smo dopunjavanja vrelovodne mreže, nakon čega ćemo, čim se steknu uslovi izvršiti paljenje cirkulacionih pumpi i tokom kasnih noćnih sati vjerujemo da ćemo početi postepeno puštati grijanje”, rekao je u ponedjeljak poslijepodne Kemal Veledar, tehnički direktor zeničkog JP Grijanje, za lokalni javni RTV servis u Zenici.

Kako su nam potvrdili građani u više dijelova grada, “uslovi” koje je tehnički direktor JP naveo prije najmanje 24 sata još se nisu “stekli”, odnosno građani Zenice i dalje nemaju barem mlake, ako ne i tople radijatore. Potvrdu ovog podatka dobili smo nezvanično i u ArcelorMittalu Zenica, iz kojeg su nam još prekjučer rekli da su oni spremni i da, kad im se signalizira iz JP Grijanje, vrela para će krenuti ka zeničkim stanovima.

Iz ovog javnog preduzeća saznajemo da se još radi na “stabilizaciji hidraulike”, odnosno na dopunjavanju pritiska sistema koji treba zaprimiti toplinsku energiju iz ArcelorMittala Zenica. “Na ruku” im ide, ali nažalost ne i Zeničanima, to što je najavljeno još nekoliko dana hladnog vremena i noćnih temperatura oko nule.

Podsjećamo, nakon vrlo problematičnog nivoa grijanja u cijeloj prvoj polovini aprila, zvanična sezona je završena 15.aprila da nadležni u JP Grijanje nisu pogledali vremensku prognozu. Barem je to razlog zbog kojeg nije upućen zahtjev za produženje sezone, kako je u saopćenju naveo gradonačelnik Kasumović.

-Ove godine zbog priprema za puštanje u rad nove Toplane Zenica i već započete rekonstrukcije vrelovodne mreže od strane Javnog preduzeća Grijanje, nadležni su očito zanemarili nepovoljnu vremensku prognozu, rekao je gradonačelnik u Saopćenju kojeg smo objavili jučer tokom dana.

Izvjesno je pak da su nadležni u JP Grijanje zanemarili vremensku prognozu, jer su se koncentrisali na ubrzano pražnjenje sistema, tako da ih je iz tog posla trznulo i u stvarnost vratilo niz prozivki političkih stranaka, udruženja, građana, te na kraju i samog Gradonačelnika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno