Naše

Bivši golman Čelika Fahrudin Šehić iz SAD-a poručio da je ponosan što je dio pozitivne priče NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kladušanin Fahrudin Šehić, koji radi i živi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), oduševio je svoje poznanike, a posebno Zeničane potezom, koji je objavio na svom FB profilu. On je pokazao Člansku kartu NK Čelik, pokazavši privrženost klubu za koji je branio prije više od tri decenije.

Prenosimo šta je Fahrudin (51) napisao u svojoj objavi.

Nogomet je počeo trenirati u Nogometnom klubu Krajišnik iz Velike Kladuše gdje je i rođen 1970.godine. Sa 17 godina potpisao je prvi profesionalni ugovor za Željezničarom iz Sarajeva. U Jugoslaviji je tada bio prvi igrači mlađi od 18 godina koji je imao profesionalni ugovor. Kao ulaznica za Željezničar poslužila su mu 33 nastupa za omladinsku i pet nastupa za mladu reprezentaciju Jugoslavije gdje bio zamjena Dragoju Lekoviću. Sezonu 1990./91. sam branio u Čeliku koji se tada iz Druge vratio u Prvu jugoslovensku ligu.  Od 1991. do 1999. godine bio je golman koji je obilježio cijelo desetljeće zadarskog nogometa i kluba NK Zadar. Šehić je došao u Zadar u junu 1991, kada je Zadar je kao prvak Međurepubličke lige – zapad izborio ulazak u Drugu jugoslovensku ligu u kojoj se tada 21-godišnji Šehić nadao dodatnoj afirmaciji.

No 1991. godine nogomet je polako padao u drugi plan. Rat u Hrvatskoj, koji je započeo još 1990., imao je svoju eskalaciju u ljeto i ranu jesen 1991. nakon čega je bilo jasno da će i nogomet na ovim prostorima doživjeti brojne promjene. Šehić se u situaciji kad je tek došao u Zadar našao na prekretnici, otići ili ratni vihor dočekati u tada nepoznatom mu gradu.  Odlučio je ostati. Šehić je u Zadru bio do završetka sezone 1998./99. nakon koje je Zadar po drugi put u svojoj povijesti (kasnije je još dvaput ispao) iz Prve HNL preselio u niži rang. U sezoni 1993./94. je bio najbolje ocijenjeni igrač Zadra, a za mnoge je tada bio i među najboljim u Hrvatskoj.

-Nakon rata dobio poziv Fuada Muzurovića, prvog selektora Bosne i Hercegovine, i taj poziv i danas čuvam. Bio sam sretan što ću moći doći na okupljanje reprezentacije da bi me nakon toga Muzurović nazvao i rekao mi da me ne smije zvati. Pitao sam zašto, a on mi je odgovorio da je moj otac bio načelnik policije u autonomnoj pokrajini zapadna Bosna. Rekao sam da je to tačno i da se ja ponosim svojim ocem. Ni Muzurović ni nitko nakon njega me više iz Bosne i Hercegovine nije zvao. Muzuroviću sam zahvalan najviše zbog toga što nije okolišao već mi je izravno objasnio u čemu je problem. Iskreno sam mu se zahvalio što me se uopće sjetio, objasnio je Šehić zašto nikada nije bio članom bh. reprezentacije.

Iako je samo jednu sezonu bio golman Čelika, očigledno da je Fahrudin nije zaboravio svoj Čelik. A ni Zeničani njega.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno