Zenica

JP Grijanje: Grijanje u Zenici ne može zagrijati sve građane zbog slabe cirkulacije u sistemu

račun za grijanje Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iako je sezona grijanja u Zenici trebala početi već jučer, to se nije dogodilo ni danas, a iz Javnog preduzeća “Grijanje” Zenica su kazali kako zbog slabe cirkulacije vode u sistemu ne mogu se zagrijati svi korisnici. Problem grijanja već godinama muči stanovnike ovog grada. Iz “Grijanja” su kazali da su u utorak 13. oktobra završili sve pripremne radnje i zatražili od ArcelorMittala Zenica da od srijede 14. oktobra krenu sa sezonom grijanja.

“Isporuka toplotne energije počela je tek u noćnim satima s 15. na 16. oktobar, ali isporuka toplotne energije i cirkulacija u sistemu daljinskog grijanja nije adekvatna za zagrijavanje svih korisnika. Zbog toga trenutno nema isporuke toplotne energije u naseljima udaljenim od izvora toplote”, pojasnili su iz JP Grijanje Zenica.

Dodali su kako kontinuirano pokušavaju od ArcelorMittala Zenica dobiti informacije o stanju izvora toplotne energije i očekivanom terminu početka isporuke toplotne energije za sve potrošače.

Građane su zamolili za strpljenje uz obrazloženje da će računi za oktobar biti umanjeni za svaki dan negrijanja. Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno