Košarka

Još jedna pobjeda košarkašica Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjeda košarkašica Čelika – Šesto kolo A1 lige BIH donijelo je još jednu ubjedljivu pobjedu košarkašica Čelika. Na domaćem parketu zeničanke su bile bolje od Tešnja rezultatom 102:22. I prije utakmice zeničanke su važile za apsolutne favoritkinje što su dobrom igrom i opravdale. U prvom periodu ekipa Eldara Durmića i Slobodana Kecmana bila je izuzetno efikasna u napadu, a ni odbrambeno nisu loše odigrale pa je nakon uvodnih deset minuta na semaforu stajalo 33:8. Drugi period je protekao ponovo u dominaciji Čelika i sa 26:5, na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu Čelika 59:13.

Nakon odmora domaća ekipa je odigrarala fantastičnih 10 minuta i uz 28 postignutih poena sačuvala je svoj koš bez primljenog poena. Posljednji period su domaće košarkašice riješile sa nešto manjom razlikom 15:9, za konačnih 102:22. Amila Isaković sa 24 poena bila je najefikasnija u domaćem sastavu, a pratile su je Milica Zeljković sa 22, Nedežla Kovačević sa 13 i Anida Ćorović sa 11 poena. U ekipi Tešnja Fejzić je postigla 8 Muminović i Dubravac po 5, a Buhić je postigla 4 poena. Nakon šest kola ekipa Čelika je na maksimalnom učinku, a s obzirom da su u sedmom kolu slobodne, nastavak lige za zeničanke bit će u septembru gostujućom utakmicom protiv Spars Brčko.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno