Košarka

Pioniri Kengura prvaci BiH!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pioniri Kengura prvaci BiH!- Ekipa Kengura je nakon fenomenalno odigranog polufinala državnog prvenstva BiH u Zenici, nastupila na završnici u Sarajevu. Za protivnike su imali ekipu Sparsa iz Sarajeva, aktuelne prvake BiH i ekipu ABC Tuzle.

U prvom susretu protiv Sparsa, ekipa Kengura je pružila jednu od svojih najboljih partija ove sezone. Već u prvoj četvrtini se vidjelo da će utakmica do samog kraja biti neizvjesna. Ipak, do kraja druge četvrtine pioniri Kengura su stvorili osjetniju razliku i nakon prvih 20 minuta igre vodili su rezultatom 42:34. Do kraja utakmice su uspjeli da održavaju stečenu prednost, i na kraju su slavili zasluženu pobjedu 80:72. Najbolji pojedinci protiv Sparsa su bili Teo Cvitanović koji je uz 22 postignuta poena dodao još 5 skokova i 7 asistencija, Miloš Ilić sa 18 poena, 13 skokova i 4 asistencije i Valentin Vidović sa 16 poena, 9 skokova i 4 asistencije. Kod ekipe Sparsa najbolji su bili Borisogljebski sa 21 poenom i Mičić koji je ostvario triple-double sa 11 poena, 10 asistencija i nevjerovatnih 25 skokova.

U drugom susretu završnice državnog prvenstva Kengur je igrao protiv ekipe iz Tuzle. Od samog početka utakmice primjetna je bila razlika u kvalitetu između dvije ekipe, a pioniri ABC Tuzle ni u jednom navratu u ovom susretu nisu bili u vodstvu! Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 35:25, a još dominantnije drugo poluvrijeme je doprinijelo konačnom rezultatu i pobjedi pionira Kengura 83:51. Na ovom susretu selekciju Kengura je predvodio Huseinović sa 29 poena i 9 skokova, Vidović sa 18 poena i 14 skokova i Ilić sa 12 poena i 13 skokova. Pobjedom u ovom susretu pioniri Kengura su obezbjedili titulu prvaka BiH u svojoj kategoriji.

Vrijedi istaći još da je ekipu Kengura na završnici državnog prvenstva u Sarajevu predstavljala i ženska pionirska selekcija, koja je osvojila treće mjesto. U prvom susretu pionirke su poražene od Livna rezultatom 58:52, dok u drugom meču protiv Posušja su poražene 47:22.

Zahvaljujući stručnom i predanom radu trenera Envera Jahića, Jasmina Efendića i Harisa Muslića, KK Kengur je postao državni prvak i u selekciji pionira i tako je postao jedan od rijetkih klubova koji su osvajali državna prvenstva u svim selekcijama. Nakon osvojenog kadetskog i juniorskog državnog prvenstva, konačno su kompletirali titule u svim kategorijama i postali i pionirski prvaci BiH.

 

Za pionire Kengura na završnici su nastupali: Huseinović, Mutapčić, Prasko, Cvitanović, Vidović, Tanić, Ilić, Gagulić, Žunić, Dodik, Merdanović i Šišić.

Žensku pionirsku selekciju su predstavljale: Husejnović. Ljevaković, Isaković, Subašić, Bašić, Isaković, Imamović, Zejnirović, Hadžišehić, Muratezahović, Spahić, Gazić.

Treneri koji su predvodili selekcije na završnici državnog prvenstva BiH: Enver Jahić, Jasmin Efendić, Haris Muslić.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno