Košarka

U srijedu OKK Čelik – BiH (kadeti U-17)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U srijedu OKK Čelik – BiH – Press u OKK Čelik. Danas je u prostorijama OKK Čelik održana konferencija za medije ovog zeničkog kluba, na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik.

Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik
Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik

Povod za press je odigravanje revijalne-prijateljske utakmice između OKK Čelik i kadetske reprezentacije BiH, aktuelnog prvaka Evrope, koju predvodi selektor Josip Pandža, a ujedno je i trener košarkaša Kaknja.

Kako je istaknuto na pressu, ova utakmica se trebala igrati prije 10-ak dana, ali je iz opravdanih razloga pomjerena za ovaj termin u srijedu 08.juna 2016.godine, koji odgovara objema selekcijama.

Gospodin Bulajić se zahvalio Gradskoj upravi, kao i Javnom preduzeću za održavanje i upravljanje sportskih objekata za besplatno korištenje Arene u povoljnom terminu za igranje ove utakmice.

Predsjednik kluba je dodao  kako juniori, uglavnom, čine njihov seniorski tim, te da će, zbog financijskih razloga i opredjeljenja da se oslone na vlastite snage, ovi igrači činiti seniorski tim i za narednu sezonu u A1 ligi FBiH.

Ulaz za ovu košarkašku poslasticu će biti besplatan, a gledaoci će moći uživo vidjeti naše zlatne kadete, koje predvodi sjajni Džanan Musa, kao i Čelikove snage. Ovo je treća kontrolna utakmica naše reprezentacije u sklopu priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Inače, našu kadetsku selekciju od 23. juna do 03. jula ove godine očekuje nastup na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Španiji u grupi D.

Za kadetsku reprezentaciju BiH igrat će i Čelikov centar Semin Burko. Saopšteno nam je, usput, da su trojica Čelikovih igrača: Ibrahim Durmo, Ernes Mešinović i Faris Preljević, našla se i na širem spisku U-20 reprezentacije, koju vodi selektor Senad Muminović.

Da ponovimo, utakmica OKK Čelik – BiH kadeti igra se u srijedu, 08.juna 2016.godine u 18 sati na centralnom terenu Arene u Zenici. Iz Čelika pozivaju sve ljubitelje sporta, a naročito košarke, da dođu pogledati ovu utakmicu, a ulaz je besplatan.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno