Ljudi

Još jedna “neobična” odluka Jasmina Horića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sigurni smo da Jasmin Horić nije jedini učinio ovo o čemu pišemo. Sigurni smo da i postoje firme koje imaju više zaposlenih od četrdesetak, koliko ih privatni poduzetnik Horić ima na platnoj listi. Vjerovatno takvih ima i u Zenici, iz koje u kojoj i o kojoj samo piše Zenicablog. Ipak, primjer Jasmina Horića da svojim radnicima, u preduzeću Strong Auto isplati predloženu naknadu od 1.080 KM za pomoć u prevazilaženju krize nastale drastičnim povećanjem cijena protekle godine je primjer poduzetnika koji nije morao, a jeste time pokazao koliko cijeni svoje radnike.

Kažemo nije morao, jer se radi o preporuci, a ne obavezujućoj Odluci Vlade Federacije. Preporuku nisu poslušala ni sva javna preduzeća, ni privatnici. Neki, jesu. O ovom privatniku relativno malo znamo, ali znamo da vozi, voli i uživa u kvalitetnim, a time i skupocjenim automobilima. Uostalom, životni posao mu je vezan za automobile. Zašto to navodimo? Jer, mogao je Jasmin na tih 50-ak hiljada KM “nabaciti” još koju desetinu hiiljada i “počastitit” se nekim “autićem”, ili jednostavno otići s suprugom i porodicom na neko egzotično mjesto, na jesensko-zimski odmor. A nije. Možda i hoće, ali neće od “ovih para”.

Mogao je Jasmin nedavno, kao što mnogi rade, zaključati parking svog preduzeća popodne ili postaviti čuvara da naplaćuje parking onog popodneva i večeri kad je nogometna Reprezentacija Crne Gore i njeni navijači dolazili u Zenicu. Ali nije, nego ih je pozvao da dođu i parkiraju besplatno na osiguran parking. O tome je Zenicablog pisao NA OVOM LINKU.

Neki će čitaoci reći da je ovo, pa i to, čisti marketing. A njegovoj firmi, pa ni njemu, to nije zasigurno potrebno, a i da jeste, tih 50-ak hiljada KM bi uloženo za marketing napravilo haos na planetarnom nivou, a ovako – naložio je radnicima da o tome ne pričaju i ne šire. Ipak, neki od njih su nas kontaktirali i zamolili da objavimo, barem na Facebooku, da postoje “gazde” koje to nisu u onom bosanskom, pogrdnom smislu riječi. Nije manje bitno naglasiti i da naš portal nikada za sedamnaest godina rada nije imao nikakav komercijalni ni sponzorski “posao” sa ovom firmom i njenim vlasnikom. A neki drugi jesu, ali ne pišu o ovakvim slučajevima. Čisto da se zna.

Jasminu Horiću, iako ga autor ovih redova ne poznaje lično, želimo još mnogo povoda da pokaže svoju humanost i manje skromnosti, da se o sličnim potezima više sazna. A njegovim radnicima da ih “gazda” i dalje fino “pripazi”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno