Ljudi

VIDEO: Amel Tuka emotivno – Nositi zastavu BIH na Olimpijadi je ostvarenje mojih dječačkih snova

Podijeli ovu vijest:

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka u intervju za televiziju Hayat povodom Dana državnosti BiH je zaplakao kada je, između ostalog, govorio o svojim nastupima pod zastavom BiH. Prema njegovim riječima, kada je dobio čast da ponosno nosi zastavu Bosne i Hercegovine na zatvaranju Olimpijskih igara u Tokiju, to je za njega bilo posebno emotivno.

– To je ostvarenje tih mojih dječačkih snova. Gledao sam kako sportisti nose zastave i sama pomisao na to za mene je bilo nešto veliko. Teško je pričati o sebi, ali u tom trenutku mi se ostvarilo sve što sam želio, jer sam kao mlad toliko želio držati tu zastavu, gdje to gledaju milioni ljudi širom svijeta. Nositi zastavu svoje zemlje je velika čast i ponos. Svakom sportisti želim da doživi taj osjećaj i da ga nikad ne zaboravi, kazao je Tuka.

Kompletan intervju možete pogledati na videoprilogu:

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno