Zenica

Zenički Noćni »Petak« za mališane od pet do dvanaest godina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički Noćni »Petak« za mališane od pet do dvanaest godina – Sa ponosom vam najavljujemo da su ostalo još dva dana do utrke 1. „Zenički Noćni Cener | Arcelor Mittal“ u organizaciji Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma „Vedro“ Zenica/Sekcija “Zenica trči”. Prije glavne utrke na 10km biće upriličena i utrka za zeničke mališane „Zenički Noćni »Petak«“, na cca 500m.

S obzirom da je cilj našeg Projekta „Zenički Noćni Cener“ promocija rekreativnog trčanja i zdravog načina života, posebno kod djece, a kako smo pronašli sponzora sa istim ciljevima ZU apoteke Zeni-lijek, odlučili smo i naše mališane uključiti u svijet rekreativnog trčanja i organizovati besplatnu utrku samo za njih.

Prije starta same utrke na 10km, tačnije u 19:00h, će se održati dječija utrka u dužini od cca 500m.

• Ko može trčati: djeca od 5 do 12 godina.
• Kuda se trči: Od Robne kuće „Bosna“ prema Kamenom mostu, tačnije do DM-a, okretanje oko saksija i nazad do Sberbanke gdje će biti postavljena velika kapija za Start/Cilj utrke na 10km.
• Sponzori dječije utrke: ZU apoteke Zeni-lijek, Fitness & Aerobic club “Elite”, koji će obezbijediti majice za djecu, akreditacije, poklon paketiće i nagrade.
• Prijava/Podizanje startnih paketića: Prijave se neće vršiti, Vaše je samo da dođete u 18:30h kako bi preuzeli svoje startne paketiće, na info pultu Zeni-lijeka, koji će se nalaziti u blizini bine.
• Bit će obezbijeđene diplome za sve učesnike kao i simbolične nagrade za 1. mjesto u muškoj i ženskog konkurenciji.

* Svi zainteresirani mališani potrebno je da se pojave na info pultu ZU apoteke Zeni-lijek sa roditeljem/starateljem, gdje će preuzeti startni paketić, a roditelj svojim potpisom dati saglasnost da njegovo dijete trči.

Ovim putem se želimo zahvaliti menadžmentu ZU apoteke Zeni-lijek što su prepoznali naš trud i odlučili zajedno sa nama biti dio jedne pozitivne priče i uključiti mališane u svijet sporta i zdravog načina života.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno