Zenica

FOTO: Grad Zenica i BBI banka – ugovor subvencioniranju malih i srednjih preduzeća

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Grad Zenica i BBI banka potpisali ugovor subvencioniranju malih i srednjih preduzeća – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i izvršna direktorica BBI banke Emina Šišić su potpisali ugovor o formiranju subvencionare finansijske linije namijenjene za privrednike sa područja grada Zenice. Ovim ugovorom Grad Zenica je osigurao pet miliona KM za razvoj malih i srednjih preduzeća u Zenici.

Direktorica Emina Šišić ističe da je Bosnian Bank International izabrana na javnom tenderu kao najbolji ponuđivač. Sredstva su predviđena samo za privatna preduzeća (mala i srednja), ne za javna (državna) preduzeća. Gradonačelnik Zenice Kasumović je istakao da se nada da će u budućnosti građani Zenice prepoznati ove napore i pokazati samoinicijativu u privrednom smislu.

“Ovo su sredstva BBI banke u iznosu od pet miliona KM predviđena za mala i srednja preduzeća i ovo su takozvana poticajna sredstva koja služe da bi podstakla privrednike. Stopa je 0,97%, a djelatnosti koji su izvan ovoga su ugostiteljstvo, kockarnice, primarna poljoprivredna proizvodnja. Cilj je finansiranje malih obrta, zanata. Mi ćemo iduće sedmice raspisati javni poziv na koji se građani mogu javiti.” – istakla je direktorica BBI banke Emina Šišić.

“Ovo je set mjera sa kojim želim inicirati zapošljavanje u Zenici. Jeftinijih sredstava nema i pozivim sve investitore da se jave u BBI banku. Ovo je jedna od mjera uz BFC certifikat, poslovne zone s kojima se nadamo da ćemo probudi Zenicu u privrednom smislu” kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović. Direktor poslovnice BBI banke Zenica, Vahdet Drino se nada da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno