Zenica

Više od pola miliona KM za rad sportskih udruženja Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Više od pola miliona KM za rad sportskih udruženja Zenice – Nadležna gradska služba Zenice prezentirala je izvještaj radne grupe za utvrđivanje plana i programa raspodjele budžetskih sredstava namijenjenih za sportske aktivnosti u 2018. godini.

Po riječima pomoćnice gradonačelnika u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Sumee Mujkanović i članova Komisije za pripremu kriterija i programa raspodjele budžetskih sredstava namjenjenih za sport, sastavljene od predstavnika sportskih udruženja, Grad Zenica je osigurao fond sredstava u iznosu od 550.000 KM.

Za ova sredstva apliciralo je 77 sportskih organizacija, ali je formirana komisija odbila nekoliko prijava zbog nedovoljno priloženih dokumenta o radu klubova i udruženja.

– Sredstva će biti podijeljena za redovan rad i takmičenje klubova, zatim za klubove osoba s invaliditetom, klubove nosioce sportskih aktivnosti, sportske saveze, podršku sportskim manifestacijama i sportistima pojedincima, te za pokroviteljstva manifestacija koje se održavaju u okviru objekata Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima – kazala je Mujkanović.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je obrazlažući visinu budžetskih sredstava za sport naglasio da postoji i ‘rezervni fond’ u iznosu od 110.000 KM, koji će se moći koristiti za vanredne potrebe, ali će se do kraja godine rebalansom budžeta opredijeliti i dodatna sredstva za rad sportskih organizacija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno