PERO Zenica
Sudske klupe

Jednomjesečni pritvor Smailhodžiću, Bajtareviću i Musliću, mjere zabrane za Durmića

Privođenje prvoosumnjičenog Akifa Smailhodžića

Jednomjesečni pritvor Smailhodžiću, Bajtareviću i Musliću, mjere zabrane za Durmića – Jednomjesečni pritvor određen je za trojicu od četvorice uhapšenih u akciji “Poligon“, koja je protekle sedmice izvedena u Zenici, potvrdila je Naila Muratović, portparol Tužilaštva ZDK. Pritvor je određen zvaničniku Ministarstva obrazovanja ZDK Akifu Smailhodžiću, te dvojici vlasnika auto-škola u Zenici Nerminu Bajtareviću i Dževadu Musliću.

Četvrtom uhapšenom u ovoj akciji, zaposleniku ministarstva obrazovanja ZDK  Eldinu Durmiću određene su mjere zabrane sastajanja sa određenim osobama. Podsjećamo, svi onu su uhapšeni u akciji MUP-a ZDK i OSA-e BiH, a sumnjiče se za neregularnosti, zloupotrebu položaja i davanje mita prilikom polaganja vozačkih ispita.

Zanimljivo je da je sinoć pokušana provala u prostor kjoji je Smailhodžić koristio, kao zvaničnik Ministarstva obrazovanja, na Institutu “Kemal Kapetanović” – pročitajte ovdje.

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...