Zenica

Jedanaesta noć Cabaret Winter Festa bila u znaku umjetničke fotografije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedjelju je, u Cabaret clubu, u okviru jedinog zimskog festivala nekomercijalnog tipa u regionu “Cabaret Winter Fest, u organizaciji braće Petrović, Ivana i Andrija, održana izložba umjetničke fotografije “Harmony of Diversity”, Hari Maslića, inače rođenog u Mrkonjić gradu, sa prebivalištem u Frankfurtu.

Omiljene slikarske tehnike su mu, kako kaže, ulje, akril i AirBrush, a fotografski pravci Lifestyle, people photography, sportska auta i old timeri.
Kroz ciklus od 30 fotografija, autor Maslić predstavlja svoje putovanje kroz medij fotografije. S obzirom da djeluje unutar dva likovna medija (slikarstvo i fotografija) te ih homogenizira, osjetno je prisustvo i jednog i drugog u njegovom ciklusu.
Hari je inače i organizator samostalih izložbi od kojih se izdvajaju izložbe Tomislava Perazića, Emina Skomorca, Hilme Kahrića, Milenka Šećerovića, Belmina Bečića, Hibe Alajbegović-Mustafić, Nataše Vukadin, te ostalih. Također je organizovao i prvu slikarsku koloniju u Zenici.
Važno je napomenuti da je izložbu posjetio i VRHBOSANSKI nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Za večeras je u Cabaret clubu, u okviru trinaeste noći festivala, zakazana promocija druge knjige Razije Razo Čolaković “RAZOtkrivanje” sa početkom od 19:30. Ulaz i za ovu večer je slobodan kao i za sve programe koje organizuju braća Petrović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno