Sudske klupe

Jašarević uhapšen sa ruksakom i deset kg heroina

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mevludin Šurković (42) iz Sarajeva i Seid Jašarević (35) iz Zenice koji su uhapšeni prekjučer kada su su pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP- a KS zaplijenili deset kilograma heroina, čija je vrijednost oko 600.000 KM, predati su jučer u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

– Postupajuća tužiteljica je protiv osumnjičenih otvorila istragu zbog krivičnih djela neovlašteni promet opojnim drogama, a protiv M.Š. i zbog nedozvoljenog držanja oružja. Nakon saslušanja, Općinskom sudu u Sarajevu, upućen je prijedlog da im se odredi mjera jednomjesečnog pritvora – kazao je u izjavi za “Avaz” Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

Droga je, podsjećamo, pronađena prilikom pregleda Šurkovića, a bila je namijenjena za tržište Sarajeva i BiH.

Budući da dileri drogu često miješaju s različitim supstancama, čime povećavaju količinu, vrijednost zaplijenjenog heroina vjerovatno je daleko veća.

Jašarević, koji je bio zadužen za prijevoz droge, autobusom je došao iz inozemstva i policija ga je slijedila kako bi vidjela u čije će ruke biti predat heroin. Hapšenje je uslijedilo nakon što je Jašarević predao drogu Šurkoviću.

U pretresu kuće koju Šurković koristi u Novom Sarajevu, pronađeni su lovačka puška “monte karlo”, kombinirana lovačka puška, lovački karabin, dva optička nišana, zračni pištolj, 290 metaka različitog kalibra i okvir za automat hekler.

Privođenje uhapšenih



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno