Biznis

Izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda u EU

BiH će zadržati status izvoznice mlijeka i mliječnih proizvoda u zemlje EU
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvoz mlijeka i mliječnih proizvoda u EU- Inspekcijski tim Direkcije za zdravlje i hranu, revizije i analize Evropske komisije (bivša Kancelarija za hranu i veterinarstvo – FVO) boraviće u Bosni i Hercegovini od 14. do 25. marta.

“Cilj misije je da se provjeri realizacija Akcionog plana za rješavanje preporuka dobijenih nakon revizije izvršene od FVO-a u periodu od 21. do 31. januara 2014. godine.

Ovaj plan je pripremila Kancelarija za veterinarstvo BiH na osnovu preporuka koje su dobili nadležni organi u BiH nakon prve misije iz 2014. godine, a koji je odobren od EU u šestom mjesecu 2015. godine”, saopšteno je iz Kancelarije za veterinarstvo BiH.

Uvodni sastanak će biti održan 14. marta u prostorijama Kancelarije za veterinarstvo BiH, a tokom misije će se održati sastanci sa nadležnim tijelima entiteta i laboratorijama, te obilazak i kontrola određenih mljekara odobrenih za izvoz u EU, kao i farmi koje snabdijevaju ove objekte sirovim mlijekom.

Kancelarija je, kako navode u saopštenju, zajedno sa nadležnim tijelima entiteta u proteklom periodu intenzivno radila na ispunjavanju svih šest preporuka iz ovog plana, te spremna dočekuje inspekciju iz Dublina.

Očekuje se da će Bosna i Hercegovina zadržati status zemlje izvoznice mlijeka i mliječnih proizvoda u zemlje EU.

(Biznis.ba/Fena/SB)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno