Kultura

Izložba keramike “Una iz mog sna” Halide Emrić iz Bužima u srijedu 18h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izložba keramike “Una iz mog sna” Halide Emrić iz Bužima u srijedu 18h – U okviru planiranih aktivnosti BZK „Preporod“ Galerija „Preporod“ iz Zenice organizuje postavku Izložbe keramike,pod nazivom „Una iz mog sna“ ,autorice Halide Emrić iz Bužima.

Halida Emrić jedna je od rijetkih žena na prostorima BiH koja je svoj život posvetila govoru gline i terakote.Najveću inspiraciju nalazi u detaljima iz srednjovjekovne Bosne i historijskih vrijednosti naše zemlje.

Kolekcija keramike „Una iz mog sna“, naziv je izložbe kroz koju umjetnica Emrić priču o Uni, ali i bosanskoj kulturnoj baštini iz srednjovjekovnog perioda.

Tokom 15 godina umjetničkog rada Halida Emrić stvorila je na desetine hiljada predmeta, a tek mali dio izložen je u Gradskoj galeriji Bihać.Prvu izložbu u rodnom Bihaću Halida Emrić je imala 2007. godine, a tokom svog stvaralačkog perioda imala je preko 50 izložbi u BiH i svijetu.

Pozivamo vas da prisustvujete otvaranju Izložbe keramike “Una iz mog sna” u srijedu,27.1.2021. godine u 18,00 sati u Galerijskom prostoru u Šoping centru “Džananović” ( pored kafića “Emporio” )

Izložba ostaje otvorena do 31.1.2021.godine i može se posjetiti svaki dan od 10,00-13,00 sati i od 16,00 do 20,30 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno